Πώς βρίσκω την χαμένη μου αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση

Πίστευες κι εσύ όταν ξεκινούσες να φλερτάρεις πώς δεν είχες την αυτοπεποίθηση;

Ξέρεις ότι για να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου, πρέπει να κάνεις τα πράγματα που φοβάσαι ή που δεν θέλεις να κάνεις. Ναι, είναι δύσκολο και ίσως πονάει. Αλλά με μικρά βήματα κάθε φορά, οι ικανότητες που αναπτύσσεις σε βοηθάνε να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που επιθυμείς.

Πόση σχέση έχει η αυτοεκτίμηση με την αυτοπεποίθηση; Είναι σίγουρα πολύ κοντινές έννοιες, πόσο όμως; Και εάν ο δρόμος για την αυτοπεποίθηση είναι δύσκολος, πόσο δύσκολη είναι η κατάκτηση της αυτοεκτίμησης; Η απάντηση βρίσκεται στις προσδοκίες που έχεις.

Και η απόρριψη ή η αποτυχία θα βρεθεί εκεί για να στο υπενθυμίσει. Όμως, δεν πρέπει να φοβάσαι την απόρριψη. Αντιθέτως, αν μάθεις να την αντιμετωπίζεις, θα κατακτήσεις πιο εύκολα την αυτοεκτίμησή σου. Σκέψου το παράδειγμα “είμαι ντροπαλός και δεν μπορώ να φλερτάρω”. Μένεις σε αυτή σου την πεποίθηση και δεν εξελίσσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Φαντάσου τώρα το ενδεχόμενο να αρχίσεις σταδιακά να μιλάς στους γύρω σου. Οι πρώτες φορές μπορεί να είναι άβολες ή και αποτυχημένες. Σταδιακά όμως, μέσα από την αποδοχή της απόρριψης και της αποτυχίας, θα δεις μια βελτίωση που σχεδόν δεν θα την περίμενες.

Αντίστοιχες διαδρομές, μπορούν να υπάρξουν μέσα σε μια σχέση ή μετά από έναν χωρισμό.

Σήμερα ο Χρήστος από τους «Μen of Style» αναπτύσσει το θέμα της ανάπτυξης της αυτοπεποίθησης. Μια ιδιότητα που μόνο χρήσιμη μπορεί να φανεί στον καθένα από εμάς.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin