Η Αιμιλία Τσουλφά αν και 48 χρονών προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

H χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Αιμιλία Τσουλφά, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Στα 48 της χρόνια πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη. Eπέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 17 χρόνια.

Στον κατατακτήριο αγώνα που είχε γίνει επί ελληνικού εδάφους η Μπόζη με την Κλωναρίδου ήταν οι νικήτριες με τις Τσουλφά και Σπανάκη στη δεύτερη θέση.

Στο Παγκόσμιο της Πορτογαλίας η Τσουλφά με την Σπανάκη τερμάτισαν στη 18η θέση, ενώ το δεύτερο δίδυμο στην εικοστή. Η προκήρυξη της ΕΙΟ είναι για τη συμμετοχή στο Τόκιο του διδύμου Τσουλφά και Σπανάκη.

Είναι η 4η συμμετοχή για την Αιμιλία Τσούλφα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ήταν παρούσα το 1996, το 2000 και το 2004. Στην Αθήνα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με την Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και συνεχάρη την παλιά της συναθλήτρια, έγρψε: “Η Αιμιλία Τσουλφά μετά από 17 χρόνια επιστρέφει στο 470 Olympic Sailing και γράφει ιστορία μαζί με τη νεαρή συναθλήτριά της Aριάδνη Σπανάκη πετυχαίνοντας την πρόκρισης τους, για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο. Έκανε υπερήφανες τα τρία κορίτσια της και όλους εμάς” 

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα