Βραβεία César: Επεισοδιακή η απονομή των γαλλικών Oscars -Ηθοποιός έβγαλε τα ρούχα της

Επεισοδιακά αποδείχτηκαν για άλλη μια χρονιά τα φετινά βραβεία Σεζάρ (γνωστά κι ως γαλλικά Οσκαρ) όταν η 57χρονη ηθοποιός Κορίν Μαζιερό επέλεξε την σκηνή της απονομής τους για να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο των θεάτρων κι εν γένει των χώρων πολιτισμού ένεκα πανδημίας. 

Η Μαζιερό ανέβηκε στη σκηνή με στολή γάιδαρου, την οποία αφαίρεσε στη συνέχεια. Από κάτω φορούσε ένα «αιματοβαμμένο» φόρεμα, το οποίο έβγαλε κι αυτό. Στο γυμνό κορμί της είχε γράψει τα συνθήματα «χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον» και «δώσε μας πίσω την τέχνη, Ζαν» απευθυνόμενη στον Γάλλο πρωθυπουργό.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή της σε καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τεχνικούς της χώρας της που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση για να φρενάρει την πανδημία που καλπάζει.

Σε τεταμένο κλίμα είχαν απονεμηθεί και τα περσινά Σεζάρ με τον γαλλοπολωνικής καταγωγής σκηνοθέτη, Ρομάν Πολάνσκι, να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ξεσηκώνοντας επεισόδια εναντίον του μετά από καταγγελίες εναντίον του για βιασμό. 

Λίγες ώρες αργότερα, πολλοί Ελληνες ηθοποιοί ανέβασαν στο Ιnstagram το ίδιο μήνυμα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin