Οι δίδυμες που επέζησαν από το Άουσβιτς και τον γιατρό του Θανάτου

Η Εύα Μόζες Κορ μαζί με τη δίδυμη αδελφή της Μίριαμ επέζησαν από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς το 1945 αλλά και από τον διαβόητο γιατρό Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστό και ως «Άγγελο του Θανάτου». Τα φριχτά πειράματα του Μένγκελε παραλίγο να σκοτώσουν τις δύο αδερφές.

Η Εύα και η Μίριαμ ήταν τυχερές που επιβίωσαν από το κολαστήριο του Άουσβιτς αλλά τα απάνθρωπα πειράματα του «Άγγελου του Θανάτου» έπληξαν σοβαρά την υγεία τους.

Μετά τον θάνατο της αδερφής της, η Εύα βρήκε τη δύναμη να συγχωρήσει όλους εκείνους που ήταν ένοχοι για το Ολοκαύτωμα.

Αφιέρωσε τη ζωή της στην ενημέρωση του κόσμου για το τι πραγματικά συνέβη στο Άουσβιτς.

Η Εύα Μόζες Κορ με την αδερφή της Μίριαμ έφθασαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς μία ανοιξιάτικη μέρα του 1944 μαζί με τους γονείς τους.

Μόλις αποβιβάστηκαν στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού, ένας αξιωματικός των SS άρπαξε τα δύο κορίτσια που ήταν μόλις 10 ετών.

Έπεσαν στα χέρια του διαβόητου Μένγκελε, του γιατρού που διηύθυνε διεστραμμένα ιατρικά πειράματα, σε δίδυμα. Σκοπός του, να μελετήσει τρόπους για την αύξηση των γεννήσεων της Άριας φυλής.

Πάνω από 1.000 ζευγάρια διδύμων χρησιμοποιήθηκαν στα θανάσιμα πειράματα του Μένγκελε, από τα οποία επέζησαν μόλις 300. 

«Αν ένα από τα δίδυμα αδέλφια πέθαινε εξαιτίας των πειραμάτων, τότε έκαναν μια θανατηφόρα ένεση κατευθείαν στην καρδιά του άλλου και στη συνέχεια έκαναν αυτοψίες στα δύο νεκρά κορμιά. Τα δύο πτώματα ήταν τόσο όμοια που τους επέτρεπαν να εξετάσουν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα την έρευνάς τους μ’ έναν “μοναδικό” τρόπο που δεν τους προσέφεραν τα απλά αδέλφια!», ανέφερε η Εύα στη μαρτυρία της.

Στις 27 Ιανουαρίου, οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού μπήκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και απελευθέρωσαν όλα τα δίδυμα, συμπεριλαμβανομένων της Εύας και της Μίριαμ.

Όμως τα φρικτά πειράματα είχαν τις συνέπειές τους.

Η Μίριαμ πέθανε από καρκίνο το 1993 έχοντας υποφέρει πολύ με την υγεία της, ενώ το 1987, σε μια πράξη αδερφικής αγάπης, η Εύα της δώρισε το ένα της νεφρό.

Μετά τον θάνατο της αδερφής της, αποφάσισε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους που ευθύνονταν για όλα όσα πέρασε.

Κατάφερε μάλιστα να φτάσει στο παράδοξο: να συγχωρήσει τους Ναζί, τους βασανιστές της, δείχνοντας ένα μεγαλείο ψυχής.

Η Εύα Μόζες Κορ πέθανε το 2019, στην Πολωνία, σε μία από τις πολλές επισκέψεις της στον τόπο βασανιστηρίων της σε ηλικία 85 ετών.

«Να συγχωρείτε τους χειρότερους εχθρούς σας», έλεγε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της κατά την τελευταία της επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς.

Πηγή: https://sputniknews.gr/videoclub/202103099838090-video-oi-didymes-pou-epezisan-apo-ta-diestrammena-peiramata-tou-giatrou-tou-thanatou-giozef-mengkele/?fbclid=IwAR1v5wxXiQER5BXR4fVE5xoQhQD7rDrU_d5QJxwvKUjVNTlpSLXAedXWSaI

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin