Πως να μάθεις στο παιδί σου, για το 1821

Tην Πέμπτη 25 Μαρτίου, μία ημερομηνία ορόσημο για την χώρα μας η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια απελευθέρωσης. Ένα τόσο σημαντικό ιστορικό γεγονός, είναι δύσκολα να αποτυπωθεί στις μικρότερες ηλικίες ακόμα και να κατανοήσουν τι έγινε εκείνη την ημέρα. Ωστόσο έχω δει πως υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις ώστε και τα παιδιά να κατανοήσουν την σημαντικότητα της ημέρας αλλά και να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας.


Μία πολύ καλή επιλογή είναι τα επιμορφωτικά επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα την επανάσταση του 1821. Στα βιβλιοπωλεία αλλά και στα καταστήματα παιχνιδιών υπάρχουν εξαιρετικές επλογές που μπορούν με έξυπνο τρόπο αα δείξουν στα παιδιά σας τι έγινε κατά την διάρκεια εκείνων των ημερών.


Επίσης, μία πολύ καλή επιλογή αποτελούν τα βιβλία με θέμα τα πρόσωπα και τις μάχες της Επανάστασης. Τα παδιά μαθαίνουν την ιστορία της χώρας μας μέσω των παραμυθιών ή αφηγηματικών ιστοριών και αποτυπώνουν με τον πιο όμορφο τρόπο την Επανάσταση.
Σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας αρέσει και ταιριάζει σε εσάς καλύτερα.  Τα παιδιά σας θα κατανοήσουν την Ιστορία και θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.


Ελευθερία Παπαδάκη 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin