Κικίλιας: «Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, το ΕΣΥ στέκεται όρθιο δεν κατέρρευσε»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις δύσκολες ώρες που βιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είπε τα εξής:

«Δεν θα επιτρέψω να διασπαρεί πανικός και να υπονομευθεί η προσπάθεια που γίνεται. Δεν συμμετέχω σε πολιτικές «κοκορομαχίες» οι οποίες προσβάλλουν, τον αγώνα των γιατρών».

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός, αλλά γίνονται περισσότερα τεστ. Το ΕΣΥ βρίσκεται στο κόκκινο.

«θα είναι δύσκολη κι αυτή η εβδομάδα» , «Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε τους συμπολίτες», «όταν σήμερα μιλάμε για Εθνικό Σύστημα Υγείας, μιλάμε για όλες τις υπηρεσίες παροχής Υγείας στη χώρα, είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών νοσοκομείων», «ό, τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες το πήραμε, ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 140 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα».

Όσον αφορά το θέμα της επίταξης των γιατρών, μόνο 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ίδιου αλλά και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. «Κάναμε υπομονή και περιμέναμε. Μόνο 61 αποδέχτηκαν και τους παίρνω τηλέφωνο, έναν έναν για να τους ευχαριστήσω» τόνισε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει μείνει πλέον νοσηλευτής στην «αγορά» και δεν υπάρχει γιατρός εκτός ΕΣΥ αν εξαιρέσει κάποιος όσους έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δώσαμε τη δυνατότητα ακόμη και στους συνταξιούχους να προσφέρουν και μονιμοποιήσουμε τους επικουρικούς γιατρούς των ΜΕΘ».

Οι εμβολιασμοί θα φτάσουν το 1.5 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσα στον Απρίλιο ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπερδιπλασιαστούν.

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin