Ακρόπολη: “Τσιμέντο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης”

Με το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, ήρθαν στο φως οι νέες εικόνες με το τσιμέντο να κυριαρχεί στην Ακρόπολη. Έχει διαταραχθεί η αισθητική του χώρου, το τσιμέντο έχει απλωθεί γύρω από τον Παρθενώνα αλλά και ανάμεσα στα μνημεία, χάνεται η αίσθηση του βράχου.

Στον Ιερό Βράχο ανέβηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), το ευτράπελο είναι ότι πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο, γιατί η σχετική άδεια αυτοψίας δεν τους δόθηκε ποτέ, παρότι είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα απ’ τις 13 Δεκεμβρίου του 2020 στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Η τότε αυτοψία είχε ακυρωθεί ύστερα από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, όπως είχε ειπωθεί στους εκπροσώπους του ΣΕΑ.

Στην ανάρτησή της η Δέσποινα Κουτσούμπα έγραψε: Ανεβήκαμε λοιπόν στην Ακρόπολη σήμερα, με το εισιτηριάκι το ελευθέρας στο χέρι (μη μας πουν ότι δεν πήγαμε ως… τουρίστες και παρεξηγηθεί η πολιτική ηγεσία!) και αντικρίσαμε αυτά που βλέπετε…Έχω πολλά μα πάρα πολλά να πω, αλλά για την ώρα απλώς αφήνω αυτές τις φωτογραφίες εδώ. Ειδικά η προτελευταία είναι από τις αγαπημένες μου, έχει και θάλασσα, βέβαια δεν καταλαβαίνεις ότι είναι τραβηγμένη από το ΒΡΑΧΟ της Ακρόπολης, αλλά ντάξει μωρέ, καλή καρδιά. Στην προπροτελευταία, αν είχε λίγη θάλασσα, θα βάζαμε και δέστρες, αλλά αυτά είναι οι αδικίες της ζωής: όταν κάνουν τέτοια έργα στα αλιευτικά καταφύγια δεν τα πουλάνε για μεγάλη μούρη και δεν τους τα χρηματοδοτεί ο Ωνάσης…

Δείτε την ανάρτηση:

Photocover:facebook/ΔέσποιναΚουτσούμπα

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin