Κατερίνα Γιατζόγλου – Αναστασία Ζαννή: Η διεθνούς φήμης σοπράνο εξομολογείται, λίγο πριν τραγουδήσει για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης

Σε λίγες ώρες θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή θα ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Βάση του προγράμματος την 25η Μαρτίου στις 08.00 θα αρχίσει η τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τον εθνικό ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Αποκλειστική συνέντευξη στην Κατερίνα Γιατζόγλου.

Με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Η Αναστασία Ζαννή είναι διεθνής ερμηνεύτρια, που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα στο εξωτερικό. Προέρχεται από τον χώρο της όπερας. Έχει εμφανιστεί στο ιστορικό Κάρνεγκι Χωλλ στη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο, στο Βουκουρέστι, στο Λονδίνο. Έχει τραγουδήσει προς τιμήν του Π.Π. Αμερικής Μπιλλ Κλίντον, του ιδρύματος της οικογένειας Κέρυ Κένεντυ και της Μ. Β. Βαρδινογιάννη. Το τραγούδι της, “Tango to Evora” συμπεριλαμβάνεται στη διεθνή συλλογή “Budha Bar Best of” με ραδιοφωνική επιτυχία στη Γαλλία.

Την Αναστασία την ξέρω χρόνια, και ενώ μένουμε και οι δύο στην Αθήνα, συναντιόμαστε μόνο στη Ν.Υ. !

Την θαυμάζω για τη φωνή της, για το χιούμορ της και για το ότι έχει καταφέρει μόνη της, τόσα πολλά.

Περιέγραψε με 4 λέξεις, τι έχει μια γυναίκα, που πετυχαίνει μόνη της, με την αξία της..

Ευθύτητα , Ειλικρίνεια, Στοχοπροσήλωση και κυρίως Αγάπη, για αυτό που κανείς στην δίκη μου περίπτωση είναι το τραγούδι, αλλά αγάπη και για όλη την διαδρομή και τις συναντήσεις σου με ανθρώπους που μπορεί κάποιες φορές να είναι αρκετά διαφορετικοί από εσένα .

Τι θυσίασες γι αυτήν την επιτυχία?

Δεν ένιωσα ποτέ να θυσιάζω κάτι, ακριβώς γιατί ήμουν πάντα μέσα στο όνειρο μου και σε αυτό που ήθελα πραγματικά από μικρή . Ελευθερία είναι αυτό που ένιωθα πάντα όχι Θυσία . Θυσία θα ήταν για μένα το αντίθετο, να κάνω κάτι που δεν ήθελα απλά που οι άλλοι θεωρούν σωστό.

Κάνεις μια εντυπωσιακές συνεργασίες στην Αμερική χρόνια τώρα, στην Ελλάδα πως πιστεύεις ότι το βλέπουν αυτό στην Ελλάδα?

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, στην Ελλάδα χαίρομαι όταν γνωρίζουν τις συνεργασίες μου στην Αμερική και γενικά στο εξωτερικό, Ελληνίδα είμαι και εύχομαι να το βλέπουν θετικά. Όπου ταξίδεψα και τραγούδησα, πάντα η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο και κυρίως στην καρδιά μου, και ας μου έλειπε.

Ο κορωνοιός σε πέτυχε στην Ν.Υ. Πως ήταν?

Αυτή η πανδημία με βρήκε στη Νέα Υόρκη, και αμέσως πήγα στην Washington DC. Ήμουν πολύ χαρούμενη είχα να τραγουδήσω σε Γκαλά για την Ελληνοαμερικανική Φιλία, επίσης είχα την τιμή να έχω την πολυπόθητη πρόσκληση για την εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. Δύστυχος όλα ακυρώθηκαν. Στεναχωρήθηκα. Αλλά το χειρότερο έζησα τον πανικό, του να είσαι στο κέντρο του κόσμου σε μια από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου και να νιώθεις ανίσχυρος. Ευτυχώς η επικοινωνία μου με την Ελλάδα, και η ενημέρωση για τα μέτρα που πήρα από μόνη μου, με βοήθησαν πιστεύω πολύ, καθώς η Αμερική δεν είχε μπει σε ρυθμούς προστασίας ακόμη. Είδα την Washington να έχει άδεια ράφια στα super market και ουρές ατέλειωτες, απίστευτα πράγματα. Αν μας το έλεγαν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, νομίζω όλοι θα λέγαμε ότι έλα τώρα, υπερβάλει ο σκηνοθέτης … κι όμως.

Πότε υπολογίζεις να τραγουδήσεις πάλι στην Αμερική?

Στην Αμερική έχουν μεταφερθεί κάποιες εκδηλώσεις μου, που είναι να τραγουδήσω για τις 3 Οκτωβρίου. Τώρα βέβαια θα δούμε, όλα τα παρακολουθούμε ανάλογα με τις εξελίξεις. Οι συναυλίες μου στην Ελλάδα, στις 28 Αυγούστου μεταφέρονται. Πρόλαβα ευτυχώς να ανοίξω τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του (ΟΠΑΝΔΑ )Δήμου Αθήνα” τον Ιούλιο.

Τι θα ήθελες να αλλάξει στην Ελλάδα…?

Στην Ελλάδα μου αρέσει να μείνει αυτή η αυθόρμητη συμπεριφορά και η φιλοξενία. Η φυσική ομορφιά, η έννοια της οικογένειας, όλοι ενωμένοι όταν είναι για ένα κοινό σκοπό για μια ιδέα. Το νιώθω αυτό όταν τραγουδάω τον Εθνικό Ύμνο, το έντονο πατριωτικό συναίσθημα είναι μοναδικό μεσογειακά χαρακτηριστικά. Δεν χρειάζεται να αλλάζουμε τον τύπο μας. Απλώς πρέπει, επιβάλλεται να είμαστε πιο εξωστρεφείς, να ξέρουμε τι γίνεται στον κόσμο, δεν είμαστε εμείς το επίκεντρο, θέλει να έχουμε αληθινή αίσθηση της πραγματικότητας, και των διαστάσεων μας και να ακολουθούμε τις εξελίξεις, τότε δεν έχεις χρόνο για ζήλια και ανταγωνισμό γιατί τρέχεις για αυτό που αγαπάς, όπως σου είπα και πριν και γλιτώνεις από αρνητικές καταστάσεις.

Τι πιστεύεις ότι θ αλλάξει στον κόσμο μετά τον covid_19?

Μετά COVID εποχή, σίγουρα θα είναι μια πιο διαδικτυακή εποχή, μπήκαμε επίσημα στην εποχή της τεχνολογίας. Κάτι που μου αρέσει πολύ. Τώρα σε ανθρώπινο επίπεδο, έχει ενδιαφέρον. Ήμουν σε μια παρέα με ανθρώπους που ταξίδευαν πολύ και τώρα τους είδα να αναθεωρούν και να μιλάνε για σταθερότητα, οικογένεια, κλπ. Πάμε μπροστά σε νέα εποχή τεχνολογίας και πίσω σε αξίες; Μπορεί, ίσως. Πάντως ακούγεται ωραίο.

Πως βλέπουν την Ελλάδα στις Η.Π.Α. ?

Οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και η Φιλία μεταξύ Ελλάδας Αμερικής είναι πολύ καλές. Τραγουδώντας κατεξοχήν όλα αυτά τα χρόνια σε εκδηλώσεις κατεξοχήν για αυτό, έχω παρατηρήσει ποσό πολύ μας θαυμάζουν και μας σέβονται ως λαό. Έχουμε κουλτούρα ως λαός και οι Έλληνες εκεί διακρίνονται σε υψηλές θέσεις. Πάντα το θέμα της συζήτησης είναι ο πολιτισμός, η Ακρόπολη αξεπέραστη !!! Η φυσική ομορφιά των τοπίων και φυσικά το μοναδικό ταμπεραμέντο μας !!! Το ελληνικό κέφι !!!

Τι δεν θα θυσίαζες, για την καριέρα?

Ωραία ερώτηση. Υπάρχουν και σκοτεινές διαδρομές στη ζωή, που υπόσχονται πολλά. Δεν θα το πρότεινα σε κανέναν και δεν θα το επέλεγα ποτέ. Αυτά όταν είσαι νέος να προσέξεις είναι το κρίσιμο σημείο. Προτείνω να είμαστε κοντά τον εαυτό μας, αυτό πάντα κάπου μας βγάζει σε καλό. Όπως σου είπα η ειλικρίνεια και η ευθύτητα και ο καλός τρόπος, πάντα κερδίζουν.

Τι θα ήθελες να τραγουδήσεις?

Α να πούμε έτσι και κάτι αστείο. Μικρή έμπαινα στην ντουλάπα και έκανα ότι είχα ραντεβού με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ… χα χα και τραγουδούσαμε λέει ντουέτο. Μετά έβγαινα από την ντουλάπα και με ρωτούσε η μητέρα μου παιδί μου που ήσουν; Τραγουδούσα μαμά, έκανα ηχογράφηση με την Μπάρμπαρα, την Στρέιζαντ, Μαμά !!!

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin