Πότε ξεκινάει το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Θεωρείται το πιο ασφαλές

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Μάριος Θεμιστοκλέους στη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson.

Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παραδώσει στο επόμενο τρίμηνο 1,2 εκατομμύριο δόσεις. Οι 70.000 δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν τον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο. Παράλληλα, η Pfizer θα έχει παραδώσει μέχρι το τέλος του μήνα 1,1 εκατομμύριο δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna 100.000.

Σε λίγες ώρες ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την κατηγορία των πολιτών της ηλιακής ομάδας 70-74.

Μετά από λίγες ημέρες θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα των 65 -69 ετών.

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία Α, από σήμερα θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποίηση από την ΗΔΙΚΑ ή μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι 29.000 εμβολιασμοί διενεργήθηκαν τη Δευτέρα, ενώ 1.464.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία». Αναλυτικά:

  • 993.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει ήδη μία δόση εμβολίου (ποσοστό 9,74%)
  • 415.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις

Για τον χώρο της εστίασης και τον τουρισμό, συμπλήρωσε ότι μετά τον εμβολιασμό της Ομάδας Β με χρόνια νοσήματα, κάτι που χρονικά προσδιόρισε ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο, θα υπάρξει σχεδιασμός για το εάν θα εμβολιαστούν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα