Η πανσέληνος της ανυπόμονης αγάπης

Πανσέληνος στις 8ο18´ του Ζυγού* 28 Μαρτίου, 21:49´
(Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι)
* Επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου Ζυγούς,Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους και τους ωροσκόπους και τους πλανήτες σ´αυτά τα ζώδια από 6ο έως και 10ο.


Η Αφροδίτη κοντά στον Ήλιο και ανάμεσα στον Χείρωνα και την Δήμητρα- κι όλοι μαζί στον Κριό. Μια Αφροδίτη που στον Κριό είναι ανυπόμονη, απρόσεχτη, ανταγωνιστική, άμεση, παρορμητική και προσανατολισμένη σε καινούργιες συνεχώς εμπειρίες. Με δύο λόγια αυτή η Αφροδίτη είναι εθισμένη στο καινούργιο- πολλοί μάλιστα την περιγράφουν ως μία Αφροδίτη λαίμαργη για σεξ και για καινούργιες ερωτικές ιστορίες. Έτσι αυτή η όψη δημιουργεί ανυπομονησία και βιασύνη για αποτελέσματα. Επίσης είναι μια όψη που επικεντρώνεται στο Εγώ και όχι στο Εμείς, οπότε δημιουργούνται αντιπαραθέσεις γιατί κάποιος από τους δύο δεν λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες του Άλλου. 


Αυτή η Πανσέληνος έχει στο κέντρο της τις σχέσεις, την  αγάπη και την τρυφερότητα. Θέλουμε αγάπη, διψάμε για αγάπη. Και είναι τόσο έντονη αυτή η επιθυμία που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις που δεν θέλουμε, να παραβλέψουμε δυσκολίες, να συνεχίσουμε σχέσεις που δεν μας καλύπτουν τις ανάγκες, να μπούμε σε σχέσεις που δεν μας ταιριάζουν. Πόσες υποχωρήσεις είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις για να μην μείνεις μόνος/η; 


Πάμε πάλι. Αυτή η πανσέληνος δημιουργεί έντονες διαπροσωπικές διαμάχες δοκιμάζοντας σχέσεις και συνεργασίες. Υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη μέση σε πολλές περιπτώσεις και παρορμητικότητα στα όρια του αιφνιδιασμού. Να θυμάσαι ότι χρειάζονται πάντα δύο για οτιδήποτε, οπότε μην ανταποκρίνεσαι σε άδικες επιθέσεις ή φρόντισε ώστε η αντίδρασή σου να είναι ψύχραιμη και ουσιαστική. Αυτή η πανσέληνος έχει την ενέργεια ηφαιστείου που εκρήγνυται μετά από καιρό συσσώρευσης λάβας. Η εκρηκτική εκτόνωση ενέργειας μπορεί να βγει μέσω θυμού, οργής, αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων, ρήξεων. Η ζωή σταματάει ξαφνικά με διάφορα γεγονότα, με σκοπό να συνεχίσει σε καινούργιες ράγες. Θυμήσου επίσης ότι οι ενέργειές σου επηρεάζουν τους άλλους. Όλοι συνδεόμαστε με όλους. Οι πράξεις μας έχουν αντίκτυπο παντού. 


Όμως. Όμως η Δήμητρα και ο Χείρωνας δίπλα στην Αφροδίτη δημιουργούν τη δυνατότητα να ιαθεί μια σχέση που παραπαίει, να βρεθούν λύσεις σε σχέσεις που έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο ή να  υπάρξει συμφιλίωση εκεί που μέχρι χθες υπήρχε ψυχρότητα και διαφωνία. Μην ξεχνάμε ότι η Σελήνη βρίσκεται στον Ζυγό ένα ζώδιο που επιθυμεί να γεφυρώνει τα χάσματα, να διαπραγματεύεται, να ακούει τη διαφορετική άποψη, να βρίσκει τη χρυσή τομή. Οι ευνοϊκές όψεις της Σελήνης με τον Κρόνο στον Υδροχόο και τον Άρη στους Διδύμους διευκολύνει την επικοινωνία και τη λογική αλλά όσοι/ες είναι συναισθηματικά εκφραστικοί να ξέρουν ότι αυτή η Σελήνη είναι διανοητική και ότι η συναισθηματική οικειότητα της δημιουργεί ανασφάλεια και αμηχανία. 


Να θυμάμαι:
Για να γίνουν θαύματα δεν αρκεί να τα πιστεύεις, πρέπει να τους ανοίξεις το δρόμο. 


Γιώργος Πανόπουλος

Photo cover:pixabay.com/atrice Audet 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin