Καιρός: Ανοιξιάτικος χιονιάς, αλλά το Σαββατοκύριακο πρόβα καλοκαιριού

Ο Μάρτης δείχνει τα δόντια του, τις επόμενες δυο μέρες θα έχουμε κρύο και χιόνια, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκη έκανε μία ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και ανακοινώνει ότι ο καιρός αλλάζει τις επόμενες ώρες, θα ζήσουμε έναν χειμώνα express αλλά το Σαββατοκύριακο θα είναι άκρως καλοκαιρινό.

Την αλλαγή θα φέρει ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής ο οποίος θα εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης επιτρέποντας σε μια διαταραχή από την περιοχή της Ουκρανίας να «παραβεί» τους κανόνες της γενικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας που θέλουν τα βαρομετρικά χαμηλά να κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά κι έτσι αυτή θα φτάσει στη χώρα μας κινούμενη προς τα νοτιοδυτικά».

Το βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα κι γι’ αυτό αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα. Στο επίκεντρο των φαινομένων θα βρεθούν κυρίως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και πιθανόν τμήματα της Εύβοιας.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει ότι στις ορεινές περιοχές θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων.

Την Τετάρτη και το πρωί της Πέμπτης θα επικρατήσουν αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα.

Το… απίστευτο είναι ότι, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Σάββατο ο υδράργυρος θα παρουσιάσει θεαματική άνοδο και δεν αποκλείεται να φτάσει ή να ξεπεράσει τοπικά και τους 25 βαθμούς Κελσίου!

Δείτε όλη την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Photo cover:pixabay.com/Marielou Lolilop 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα