Νέα ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του Λιγνάδη

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές της Τρίπολης, γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από τρίτη κατά σειρά, μήνυση σε βάρος του για βιασμό.

Η μήνυση που υποβλήθηκε μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την προσωρινή του κράτηση προκάλεσε νέα δίωξη σε βάρος του σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται όχι μόνον τον βιασμό, αλλά και τη γνωριμία του με το φερόμενο ως θύμα και ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους.

Η νέα δίωξη ασκήθηκε μετά από απολογία που ελήφθη στις φυλακές της Τρίπολης από τον προσωρινά κρατούμενο σκηνοθέτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, πως στην ανακρίτρια υπάρχει και άλλη καταγγελία για σεξουαλικής φύσεως κακοποίηση σε βάρος του Λιγνάδη η οποία και αξιολογείται.

Και αυτή η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην 19η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας ο Δ. Λιγνάδης θα κληθεί σε απολογία.

Η τρίτη μήνυση κατατέθηκε από έναν Έλληνα ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2018 στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο και μάλιστα περιέγραφε μία σοκαριστική βιασμού.

«Ξαφνικά ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω….Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε;», « τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα που δε σ’ άρεσε»…»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τα πάντα αναφέροντας μάλιστα ότι δεν γνωρίζει τον μηνυτή.

«Τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασαν, αλλά δεν τον γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδός ισχυρίζεται, ενώ, λόγω του μακρού χρόνου από τα καταγγελόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος ή τοξικολογική εξέταση ή εξέταση DNA, παρά μόνο είναι ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου. Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο, έστω και για το αν υπήρξε, απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο.»

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin