Ψυχικό: Ψάχνουν και δεν βρίσκουν τα κλοπιμαία των θυρίδων

Χρυσές λίρες, κολιέ με μπριγιάν, βραχιόλια γνωστών οίκων, πολύτιμα ρολόγια, αλλά και μετρητά εξαφανίστηκαν από τις τέσσερις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό, που κατηγορείται ότι άδειασε ο προφυλακισμένος 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη.

Πολύτιμα κοσμήματα και μετρητά, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 7.000.000 ευρώ, έκαναν… φτερά.

Πολύτιμα δακτυλίδια με διαμάντια και μπριγιάν, αλλά και χρυσό ρολόι αντίκα τσέπης, είναι μόνο κάποια από τα εκατοντάδες κοσμήματα που κλάπηκαν από τις θυρίδες.

«Είδαμε μόνο άδεια κουτά»

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία εκ των τεσσάρων ιδιοκτητριών επισκέφθηκε το υποκατάστημα της τράπεζας στο Ψυχικό για να ανοίξει τη θυρίδα της.

Ήταν το πρωί της 13ης Νοέμβριου 2021 όταν ανακάλυψε την κενή θυρίδα από την οποία έλειπαν 46 συνολικά κοσμήματα γνωστών οίκων και κοσμηματοπωλείων, αξίας τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ.

«Όταν μαζί με τον γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπιστώσαμε ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και ότι μέσα υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί».

Με πέντε ημέρες καθυστέρηση, η τράπεζα στις 18 Νοεμβρίου ειδοποίησε και τις υπόλοιπες ιδιοκτήτριες να μεταβούν στο υποκατάστημα και να ελέγξουν το περιεχόμενο των θυρίδων.

«Όλο το περιεχόμενο της θυρίδας μου είχε αφαιρεθεί ενώ είχαν αφήσει τα κουτιά και υφασμάτινα τσαντάκια στα οποία περιέχονταν τα κοσμήματα, τον ακριβή αριθμό των οποίων δεν θυμάμαι».

Λίρες & μαργαριτάρια έκαναν… φτερά

Από τη θυρίδα 63χρονης, ενός εκ των θυμάτων, αφαιρέθηκαν 204 πολύτιμα αντικείμενα μεταξύ των οποίων 87 χρυσές λίρες, χρυσά κολιέ με μπριγιάν, μαργαριτάρια, αξίας 1.500.000 ευρώ.

«Στη θυρίδα υπήρχαν μόνο δύο κουτιά που περιείχαν κοσμήματα των δύο από τα τρία παιδιά μου, ένα πουγκί με κάποια στυλό και ένα ζεύγος σκουλαρίκια».

14 πολύτιμα ρολόγια, τρία κολιέ γεμάτα μπριγιάν και βραχιόλι γνωστού οίκου αξίας 1.500.000 ευρώ.

«Όλο το περιεχόμενο της θυρίδας μου είχε αφαιρεθεί πλην κάποιων αρχαίων νομισμάτων που μέσα στη θήκη τους υπήρχε σημείωμα ότι είναι καταγεγραμμένα στην αρχαιολογία».

«Μου είπε να πάρω δάνειο»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μαρτυρία γνωστής ενδυματολόγου η οποία διατηρούσε επαφές με τον 58χρονο κατηγορούμενο, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για έναν «ασταθή άνθρωπο, που άλλαζε συνεχώς γνώμες».

«Πρόσφατα μου είπε να ψάξω σπίτι με τιμή αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο προκειμένου να μείνουμε μαζί. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας και ανέφερε ότι θέλει να πάρει δάνειο… Μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο όνομα μου και ότι το σπίτι θα ήταν στο όνομα μου».

Σε κάθε περίπτωση η κρίση των δικαστικών αρχών για τον 58χρονο ήταν καταπέλτης, καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ως άτομο που κατέχει σχέσεις με τον υπόκοσμο.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin