Τα δέκα ελληνικά “ψαγμένα” νησιά που προτείνει η Telegraph

Η «Daily Telegraph» δημοσίευσε τα 10 προτεινόμενα δημοφιλή και ήσυχα ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι. Το άρθρο ξεκινάει με τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά που γνωρίζουν και ταξιδεύουν οι τουρίστες, όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Κως, Σκιάθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος. Ο αρθρογράφος γράφει πως η Ελλάδα διαθέτει μία ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μία περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο.

Τα ψαγμένα νησιά που προτείνει είναι η Τήνος, η Φολέγανδρος, τα Κουφονήσια, η Κάρπαθος, η Σύμη, η Τήλος, η Σκόπελος, το Μεγανήσι, η Λευκάδα και η Ιθάκη συνθέτουν τον «δεκάλογο» μοναδικότητας, γεμάτο αντιθέσεις, εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Ένα από τα νησιά-αποκάλυψη είναι η Σκόπελος, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Ο ταξιδιωτικός συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων.

Η Γιάννα Ευσταθίου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, αναφέρει ότι ο Δήμος Σκοπέλου εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή, αναδεικνύοντας εμπειρίες και ενημερώνοντας γραφεία ΕΟΤ και κορυφαίους δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η Telegraph παρουσιάζει τη δεκάδα των νησιών που ξεχωρίζει :

  1. Τήνος
  2. Φολέγανδρος
  3. Κουφονήσια
  4. Κάρπαθος
  5. Σύμη
  6. Τήλος
  7. Σκόπελος
  8. Μεγανήσι
  9. Λευκάδα
  10. Ιθάκη

Photo cover:pixabay.com/Stevan Aksentijevic 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin