Ο Φουρθιώτης περνάει στην αντεπίθεση

Ο Μένιος Φουρθιώτης περνάει στην αντεπίθεση. Ζητάει από το Συμβούλιο Επικρατείας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 31/3/2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του.

Υπέβαλε αίτημα μέσω του δικηγόρου του, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, και αναφέρει πως με προηγούμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλων των χώρων εργασίας του.

Στις 18 Μαρτίου 2021 με νεώτερη πράξη τα μέτρα αυξήθηκαν. Έτσι του διατέθηκαν συνολικά 4 αστυνομικοί, ένα αυτοκίνητο (συν της συνοδευτικής μοτοσικλέτας) ενώ αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν, κατά τον κ. Φουρθιώτη, λόγω του ότι είχε δεχθεί πληθώρα επιθέσεων.

Η επανεξέταση προβλεπόταν για τις 19 Ιουνίου 2021 βάση της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυτά άλλαξαν πολύ νωρίτερα. Έπαυσε η φρουρά της κατοικίας του και δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα.

Η τωρινή απόφαση υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της. Επίσης δεν υπάρχει έλλειψη αιτιολογίας, αφού δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του ενώ εκδόθηκε πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ισχύος της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Για την προκλητική ευνοϊκή μεταχείριση που απολάμβανε ο εν λόγω τηλεπαρουσιαστής είχε μιλήσει ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρήστος Τσεμπέρης, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για 24ωρη φύλαξη και συνολικά 14 αστυνομικούς και 9 περιπολικά στη διάθεσή του Φουρθιώτη.

Κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Το αποτέλεσμα ήταν  η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσοι και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Μεγάλος σάλος ξέσπασε και με την υπόθεσης που έχει εκθέσει το Μαξίμου, αυτό δηλαδή της προσπάθειας απόσπασης χρημάτων μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν σήμερα ότι «η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης». «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», έλεγαν χαρακτηριστικά, με καθυστέρηση βέβαια…

Η υπόθεση είχε και συνέχεια, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μίλησε για την επίσκεψη συνοδεία μπράβων στο υπουργείο.

Η Νανά Παλαιτσάκη έκανε ανακοίνωση με έμμεσους εκβιασμούς προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, που γέννησε ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Μένιου Φουρθιώτη σχετικά με την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα, αλλά και να θέσει υπόψιν του πειθαρχικού της οργάνου την «ανοιχτή επιστολή» της Νανάς Παλαιτσάκη για τις σχέσεις του καναλιού Εpsilon και της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» με την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Photo cover:instagram/meniosfourthiotis

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin