Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιοι ήθελαν να «κλείσουν το στόμα» του δημοσιογράφου και γιατί

Στελέχη της Greek mafia εκτιμούν, το πιθανότερο, οι αρχές ότι βρίσκονται πίσω από την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για «χαριστική βολή» στην δημοσιογραφία καθώς κάποιοι φαίνεται να επιθυμούσαν να «σιγήσει» η φωνή του δημοσιογράφου.

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για modus operandi που παραπέμπει σε οργανωμένο έγκλημα.

Η Greek Mafia έχει αιματοκυλήσει, κατά την τελευταία τριετία την Αθήνα με συμβόλαια θανάτου για τα οποία απευθύνονται σε γραφεία ενοικιάσεως εκτελεστών από το εξωτερικό.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν οι αρχές, αναθέτουν συμβόλαια θανάτου από συμφέρον, για επίδειξη δύναμης ή ακόμα και για κυριαρχικό καπρίτσιο.

Σκοτώνουν όσους «στραβοκοιτάξουν», εκτελούν για παραδειγματισμό αντιπάλων ή στην προσπάθεια τους να προλάβουν να εξοντώσουν πιθανούς εχθρούς πριν να εξοντωθούν οι ίδιοι από αυτούς.

Επιπρόσθετα στόχος τους γίνεται όποιος «γνωρίζει» κάτι που δεν θα έπρεπε ή ακόμη κι όταν πιστεύουν κάτι τέτοιο για αυτόν.

Οι αρχές σε κάθε περίπτωση θα βάλουν στο μικροσκόπιο τα πάντα όσον αφορά τις δραστηριότητες του δημοσιογράφου, έρευνες και ρεπορτάζ,  ώστε να μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το εάν υπάρχει κάτι σε αυτές που ενδεχομένως να «ενόχλησε» την Greek Mafia καθώς είναι σαφές πως υπήρχε ξεκάθαρη εντολή για τον θάνατό του.

Βαλλιστικός αναλυτής για την δολοφονία Καραϊβάζ: «Ήταν επαγγελματίες – Αναζητείται η μηχανή των δραστών

Ο βαλλιστικός αναλυτής και φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ, Γιώργος Ραυτογιάννης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου αλλά και στην δημοσιογραφική οικογένεια. Τον γνώριζα δημοσιογραφικά. Έδινε την προσέγγιση ενός ανθρώπου ήρεμου, χαμηλών τόνων και δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα είχε αυτή την κατάληξη» ανέφερε ο κ. Ραυτογιάννης και συνέχισε: «Όταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος με αυτή την άνανδρη και άγρια επίθεση, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο, είναι προφανές ότι κάποιος έχει ενοχληθεί. Είτε με κάτι που ήδη έχει δημοσιεύσει είτε από κάτι που ερευνούσε και θα δημοσιοποιούσε στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν ακριβώς αλλά σίγουρα ενόχλησε κάποιους».

Όσον αφορά για την επιλογή της ώρας που έγινε η υπόθεση ο ίδιος τόνισε: «Το μεσημέρι ενδεχομένως παρέχει και μια καλύτερη κάλυψη σε έναν επαγγελματία δολοφόνο. Όταν έχει κάποιος προετοιμαστεί με μεθοδολογία το μεσημέρι του παρέχει καλύτερη κάλυψη και πετυχαίνει αιφνιδιασμό γιατί το μεσημέρι με την κίνηση δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τέτοια εξέλιξη. Αυτό αν το αντιστρέψουμε είναι και η κάλυψη των δραστών. Το  βράδυ μπορεί και το θύμα να ήταν πιο προσεκτικό και να μην μπορούσαν να προσεγγίζουν πολύ εύκολα».

Σχετικά με τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ο κ. Ραυτογιάννης εξήγησε ότι «έχουν αλλάξει τα στοιχεία με αυτά που υπήρχαν τις πρώτες ώρες. Αυτή τη στιγμή ενισχύεται η εγκληματική ενέργεια από μια οργανωμένη ομάδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου. Τον προσέγγισαν από πολύ κοντά, χρησιμοποίησαν ένα 9αρι πιστόλι με σιγαστήρα τον σκότωσαν. Ο υπόκωφος θόρυβος που ακούστηκε ήταν από τους κάλυκες, ήταν σαν να κλείσιμο μιας πόρτας ή μιας εξάτμισης που κάνει μεγάλο θόρυβο».

«Το ότι δεν έχει βρεθεί η μηχανή μέχρι τώρα μας δημιουργεί ερωτηματικά. Συνήθως οι δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις εγκαταλείπουν το όχημα  πλησίον του χώρου και από εκεί έχουν ένα δεύτερο όχημα διαφυγής. Κάτι τέοιο μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί. Είναι νωρίς όμως να μπούμε σε αυτή την ανάλυση. Κανείς που προβαίνει σε τέτοια ενέργεια δεν ρισκάρει να μετακινηθεί με το ίδιο όχημα για μεγάλη απόσταση. Άρα είναι κάτι που είναι εξεταστέο από τις αρχές».

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin