Η «ταπεινή» κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου χωρίς κόσμο

Ο πρίγκιπας Φίλιππος λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν επιτρέπετε να ταφεί με πλήρεις τιμές, όπως αρμόζει σε έναν πρίγκιπα. Η βασιλική εταιρεία College of Arms ανακοίνωσε ότι δεν θα οργανωθεί λαϊκό προσκύνημα, λόγω του covid-19.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η κηδεία δεν θα είναι κρατική με πλήρεις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Γουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα»

«Τα σχέδια για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία Covid-19, και, δυστυχώς, ζητείται οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες που συνθέτουν την κηδεία».

Η «Daily Mail» αναφέρει ότι η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα είναι μια μικρή οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στους κήπους του Κάστρου του Γουίνδσορ, προτού θαφτεί ο δούκας στους κήπους Frogmore, όπου αναπαύονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Η ημερομηνία δεν έχει οριστεί επίσημα, αλλά πηγές ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να είναι το Σάββατο 17 Απριλίου.

Παρόλα αυτά οι Βρετανοί άφησαν λουλούδια στις πύλες του Μπάκιγχαμ.

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin