5 απλοί τρόποι για να πετύχεις συναισθηματική αλλαγή

Ο Mark Twain είχε πει ” Είναι εύκολο να κόψεις το κάπνισμα. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές”. Το να κόψουμε το κάπνισμα, να αδυνατίσουμε ή εν τέλει να επιφέρουμε μια Συναισθηματική Αλλαγή δεν είναι αρκετό. Το να την διατηρήσουμε όμως είναι μια άλλη υπόθεση, ένα διαφορετικό μονοπάτι.

Για κάθε εκατό άτομα που χάνουν 20 κιλά ή και παραπάνω, το 90% ξανακυλά στο αρχικό του βάρος. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ψυχοθεραπεία. Εκατομμύρια άνθρωποι δημιουργούν Συναισθηματική Αλλαγή ή αλλάζουν Συναισθηματικές Συνήθειες, όπως την επίτευξη καλύτερης διαχείρισης συναισθημάτων Άγχους ή Κατάθλιψης.

Όμως, και πάλι, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ξανακυλά. Κάποιες φορές, όταν δουλεύουμε την Διαγραφή κάποιων Συναισθηματικών Συνηθειών που κάνουν την τριβή μας με την καθημερινότητα δυσάρεστη, είναι σαν να κάνουμε δύο βήματα πίσω και ένα μπροστά. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που ενώ μπορεί να ξεπεράσουμε τον Φόβο, για παράδειγμα, δημόσιας ομιλίας, να μεταβούμε στον Φόβο να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ποιότητα στην σχέση μας.

Όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τη Συναισθηματική Αλλαγή? Παρακάτω παρουσιάζονται 5 απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι:

1. Συνέχισε να θυμίζεις στον εαυτό σου θετικές δηλώσεις όπως ” Ήταν πολύ σημαντικό που πέτυχα το Ψ, αλλά μπορώ να αποδεχτώ πλήρως τον εαυτό μου και να απολαύσω την ζωή ακόμα και όταν κάποιες φορές αποτυγχάνω”.

2. Να έχεις κοντά σου ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στην εξέλιξη και την Ανάπτυξη. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να σε προκαλούν και να αισθάνεσαι άβολα δίπλα τους, όμως θα μάθεις πολλά.

3. Να παίρνεις ρίσκα που αντιστοιχούν σε πράξεις ικανές να σβήσουν παράλογους Φόβους. Το να πεις σε κάποιον ότι σε εκνευρίζει ή ότι η συμπεριφορά του σε ενοχλεί, είναι κάτι που μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο, όμως μπορεί να είναι λυτρωτικό.

4. Μην σταματήσεις ποτέ να αναζητάς αυτές τις μικρές αλλά ξεχωριστές απολαύσεις. Διάβασε, υιοθέτησε νέα χόμπι, γνώρισε νέους ανθρώπους, μάθε καινούργια εργαλεία για το πως να δουλεύεις με τον εαυτό σου.

5. Τοποθέτησε τον εαυτό σου σε προκλήσεις και σε νέες περιπέτειες. Βάλε Στόχο ζωής να βγάλεις την Μιζέρια από την ζωή σου. Απέκτησε πλήρης επίγνωση, ότι ανεξάρτητα των συνθηκών, έχεις Πάντα επιλογή για το πως θα αντιδράσεις.

Photo cover:pixabay.com/Comfreak

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin