Σαν σήμερα «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Ο ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Διονύσης Παπαγιαννόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σαν σήμερα στις 13 Απριλίου του 1984.

Είχε πλούσια και σημαντική πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό τόσο από την κινηματογραφική του παρουσία όσο και από τη συμμετοχή του στη μικρή οθόνη. Ο ρόλος του στην τηλεοπτική σειρά «Το Λούνα Παρκ» το 1974, ήταν αυτός που τον έκανε να κερδίσει μια θέση στην καρδιά του κοινού ως «Μπαρμπα – Γιώργης».

Αποτελεί τον ορισμό του σπουδαίου ηθοποιού, με ένα ταλέντο πιο φωτεινό ακόμα και από τον ίδιο. Όσο ταπεινός και χαμηλών τόνων ήταν στη ζωή του, τόσο «γιγάντιος» και πληθωρικός γινόταν σε κάθε ρόλο που έπαιζε.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου, αν και ξεχώρισε ιδιαίτερα μέσα από την κωμωδία. Αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα, γνώρισε θριάμβους και αποθεώθηκε για την αυθεντική του στόφα. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν διεκδίκησε ποτέ πρωτιές και λαμπερές μαρκίζες.

Ο Παπαγιαννόπουλος αν και είχε πολλούς δεσμούς στη ζωή του, δεν παντρεύτηκε ποτέ. Καθώς μεγάλωνε, κάποιοι τον χαρακτήρισαν «γεροντοπαλίκαρο», αλλά ο ίδιος συνήθιζε να αστειεύεται με το θέμα του γάμου. Όταν οι φίλοι και οι γνωστοί του τον ρωτούσαν γιατί δεν παντρεύτηκε με καμία από τις συντρόφους του, εκείνος απαντούσε: «Εγώ ροχαλίζω πολύ, ποια γυναίκα θα με ανεχτεί;». Όταν τον ρώτησε ο Αλέκος Σακελάριος απάντησε: «εγώ να παντρευτώ; Δεν πάω να πνιγώ καλύτερα;».

Παρά το γεγονός ότι ο Παπαγιαννόπουλος μνημονεύεται περισσότερο για τους κωμικούς χαρακτήρες που ενσάρκωσε, έχει στο ενεργητικό του και μια σειρά από δυνατούς ρόλους σε δραματικές ταινίες, αποκαλύπτοντας την πλήρη γκάμα των υποκριτικών χαρισμάτων του. Αναφέρουμε τη «Στέλλα» του Κακογιάννη (1955), τη «Λόλα» (1964) του Δημόπουλου αλλά και το «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984) του Αγγελόπουλου, που έμελλε να είναι η τελευταία του ταινία. Το 1968 βραβεύτηκε από την Ένωση Κριτικών για την ερμηνεία του στην ταινία «Το Κανόνι και το Αηδόνι»…

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα