Η Μάλτα επιδοτεί τους τουρίστες για να την επισκεφτούν

Η Μάλτα θέλοντας φέτος να πρωταγωνιστήσει έκανε μία κίνηση ματ στον τομέα του τουρισμού. Επιδοτεί έως και 200 ​​ευρώ τη διαμονή των τουριστών, από τρεις διανυκτερεύσεις και πάνω.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία, και οι επισκέπτες που θα τα επιλέξουν, θα λάβουν 100 ευρώ για το κόστος της διαμονής τους από την Τουριστική Αρχή της Μάλτας, με το ξενοδοχείο να συμπληρώνει το ποσό, που ισοδυναμεί συνολικά με 200 ευρώ έκπτωση.

Όσοι επιλέξουν διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων θα λάβουν συνολικά 150 ευρώ έκπτωση, ενώ εκείνοι που θα επιλέξουν ξενοδοχεία τριών αστέρων θα έχουν έκπτωση 100 ευρώ. Όσοι επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στο νησί Γκόζο, 25 λεπτά από την ακτή της Μάλτας με πλοίο, λαμβάνουν επιπλέον 10% έκπτωση.

Photo:pixabay.com/user32212

Ο υπουργός Τουρισμού Clayton Bartolo δήλωσε:.«Το πρόγραμμα στοχεύει στο να θέσει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε πολύ ανταγωνιστική θέση καθώς ξεκινά ξανά ο διεθνής τουρισμός»

Η κυβέρνηση του νησιωτικού κράτους θα διαθέσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ανακοινώθηκε χθες, και ελπίζει να προσελκύσει 35.000 επισκέπτες μέσω αυτού.

Σύμφωνα με το Yahoo News, η Μάλτα είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους ρυθμούς εμβολιασμών κατά του κορωναϊού, καθώς το 42% του ενήλικου πληθυσμού της έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Η αγορά του τουρισμού ανοίγει στις 1 Ιουνίου, τα μέχρι τώρα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πτωτική τάση.

Photo:pixabay.com/antheah 

Ο υπουργός Τουρισμού της Μάλτας πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το ένα τρίτο των επισκεπτών της κάθε χρόνο.

Η Μάλτα περιμένει τους Βρετανούς τουρίστες από τις 31 Μαρτίου εφόσον έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Photo cover:pixabay.com/Magdalena Smolnicka

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin