Μήνυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στον διάσημο σεφ Salt Bae

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο διάσημος σεφ Νουσρέτ Γκοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae λόγω του τρόπου με τον οποίο ρίχνει το αλάτι από ψηλά στα φαγητά, έχει μπλεξίματα με το νόμο καθώς αντιμετωπίζει μια μήνυση ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι πολύ γνωστός και στο ελληνικό κοινό, από την επαγγελματική του δραστηριότητα στη Μύκονο.

Ο σεφ κατηγορείται για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων ενός καλλιτέχνη με καταγωγή από το Μπρούκλιν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Τούρκος χρησιμοποίησε το έργο του σε όλο τον πλανήτη «χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει από αυτόν την απαιτούμενη άδεια».

Ο Ουίλιαμ Χικς υποστηρίζει ότι αυτός και ο συνάδελφός του, Τζόσφρε Ιουράτο, προσελήφθησαν από τον Γκοκτσέ τον Σεπτέμβριο του 2017 για να φτιάξουν μια τοιχογραφία του Τούρκου εστιάτορα με την γνωστή κίνηση, που είναι το σήμα κατατεθέν του.

Η ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε στο Μανχάταν, το έργο δημιουργήθηκε για το Steakhouse του Salt Bae στο Μαϊάμι ενώ οι άλλες τοιχογραφίες αντιγράφηκαν και βρίσκονται στα εστιατόρια του στη Ντόχα, στο Ντουμπάι και στη Νέα Υόρκη.

Ο σεφ έκανε εκτεταμένη, μη εξουσιοδοτημένη διανομή και χρήση των πρωτότυπων έργων μας, μεταξύ άλλων, στα μαγαζιά Nusr-et και στα εστιατόρια Saltbae Burger στη Νέα Υόρκη, στο Ντουμπάι και στην Κωνσταντινούπολη» αναφέρει η αγωγή.

Ο Χικς έχει στείλει εξώδικη προειδοποίηση για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα έργα τέχνης από πέρυσι τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα