Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν έγινε ποτέ βασιλιάς

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεύσιμη ακολουθία του πρίγκιπα Φιλίππου, στο κάστρο του Wisdor, στο ναό του Αγίου Γεωργίου. Λόγω του κορωνοϊού θα παραστούν οι πολλοί στενοί συγγενείς και επιλεγμένοι καλεσμένοι.

Η Daily Mail δημοσίευσε ότι η βασίλισσα ήταν πάντα στο πλάι του για 73 ολόκληρα χρόνια.

Όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν αφιερώματα για την κοινή ζωή του βασιλικού ζευγαριού. Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή λίγο πριν προλάβει να κλείσει τα 100. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν γίνει και πολλά έχουν γραφτεί, κυρίως για το λόγο που ο πρίγκιπας δεν απέκτησε ποτέ τον τίτλος του βασιλιά.

Βάση του βασιλικού πρωτοκόλλου, το δικαίωμα να στεφθεί κάποιος βασιλιάς το έχει, μόνο όταν κληρονομήσει τον θρόνο. Ο Φίλιππος ήταν ο σύζυγος της βασίλισσας και ο μόνος τίτλος που μπορούσε να έχει είναι του πρίγκιπα.

Στο πρωτόκολλο υπάρχει μία μικρή αδικία. Όταν το στέμμα το έχει ο σύζυγος, τότε η σύζυγος μπορεί να αποκαλείται βασίλισσα.

Οι fun της πριγκίπισσας Νταϊάνας είχαν δηλώσει τη δυσαρέσκιά τους. που η Camilla κάποια στιγμή θα αποκτήσει τον τίτλο της βασίλισσας.

Ο Φίλιππος όταν γεννήθηκε είχε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας, αλλά όταν εξορίστηκε μαζί με την οικογένεια του από την Ελλάδα έχασε τον τίτλο του και απέκτησε τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου. Μετά απέκτησε και πάλι τον τίτλο του πρίγκιπα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ προσπάθησε πολύ για να παραμείνουν ζευγάρι και να γεράσουν μαζί. Αναμφισβήτητα ήταν το στήριγμά της.

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin