Το ισχιακό νεύρο και η σχέση του με τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα

Ο πόνος που νιώθει κανείς κατά μήκος του ισχιακού νεύρου, είναι  σε ολόκληρο το νεύρο είτε σε ένα μόνον τμήμα του. Το νεύρο αυτό επηρεάζεται από φλεγμονές, από πίεση στο ύψος της σπονδυλικής στήλης, από κακή στάση, οίδημα κάποιου οργάνου της κοιλιάς, εγκυμοσύνη, παχυσαρκία.

Η Ρεφλεξολογία μπορεί να δώσει την βοήθεια σε πολλές περιπτώσεις.

Με την Ρεφλεξολογία ολόκληρου του σώματος μέσω των πελμάτων, των χεριών, των αυτιών, δεν ανακουφίζονται μόνο τα συμπτώματα αλλά πολλές φορές εξαφανίζεται και το αίτιο των συμπτωμάτων.

  Ο πόνος στο πόδι ενδέχεται να εκφράζει ενοχή.  Εάν εξετάσουμε την μηχανική πλευρά της δισκοκήλης  , η κήλη του δίσκου που διαχωρίζει τον τελευταίο οσφυϊκό σπόνδυλο από το ιερό οστό ,έρχεται κ πιέζει το ισχιακό νεύρο προκαλώντας την ισχιαλγία. Η ισχιαλγία επίσης εμφανίζεται όταν χάνουμε έναν φίλο ή συγγενή που τον θεωρούσαμε στήριγμά μας. Η περιοχή του Ιερού οστού είναι περιοχή υψηλής ενεργειακής συγκέντρωσης. Μπλοκάρισμα της περιοχής μπορεί να δείχνει θυμό για τους γονείς, περισσότερο για την μητέρα.

Η ισχιαλγία , όπως κ ο πόνος του γλουτού, αντιπροσωπεύει την αίσθηση ότι χάνουμε το στήριγμά μας, ενίοτε ενισχύεται και από το αίσθημα της προδοσίας που μας προσβάλει ΄΄ στην έδρα μας ΄΄ ( ο πόνος που ξεκινάει από τους οσφυϊκούς σπονδύλους). Ο πόνος αυτός εκφράζει θυμό που σε αυτή την περίπτωση συνοδεύεται από θλίψη ή αίσθημα απώλειας. Η ισχιαλγία παρουσιάζεται συχνά λόγω απώλειας ενός σημείου στήριξης, ενώ η έννοια της προδοσίας , μπορεί  να έχει διπλή σημασία ΄΄με πρόδωσαν΄΄ ή ΄΄εγώ πρόδωσα ΄΄.

Μέσα από την ισχιαλγία επίσης μπορεί να εκφραστεί κ ένα είδος υποκρισίας, όταν μία ενέργειά μας προδίδει ένας δικό μας άνθρωπο.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΟΥΛΒΑΡΗ

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ

Εισηγήτρια μεθόδου Δυναμικής Ρεφλεξολογίας

Photo cover:pixabay.com/Marko Bukorovic 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα