Σοκαριστική υπόθεση: Τεμάχισε τη φίλη του και την έκαψε χωρίς οίκτο

Ένας 39χρονος άνδρας κατηγορείται ότι δολοφόνησε και τεμάχισε το πτώμα της 40χρονης φίλης του χωρίς οίκτο, πριν από τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση παραπέμπεται στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να δικαστεί ο δράστης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αφού την σκότωσε, την τεμάχισε με κοπίδι και ηλεκτρικό πριόνι. Στη συνέχεια έκαψε τα μέλη της.

Η 40χρονη τοξικομανής γυναίκα ήταν αγνοούμενη για ενάμιση χρόνο και τον περσινό Μάιο ανακαλύφθηκε η υπόθεση. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον άνδρα τοξικομανή και η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Η δικογραφία σοκάρει, αφού οι δικαστές συμπέραναν ότι ο δράστης «με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, με χρήση αντικειμένου ή με κρούση τής ιδιαίτερα αδύνατης και μικρόσωμης παθούσας σε συμπαγές αντικείμενο, προκάλεσε σε αυτήν πολλαπλές βαριές κακώσεις, εξαιτίας των οποίων επήλθε ακαριαία ο θάνατός της».

Στις σελίδες του βουλεύματος περιγράφεται ότι κατά τον χρόνο θανάτου, ο ίδιος προκάλεσε ζημιά στη λεκάνη της τουαλέτας, «οπότε παρίσταται πολύ πιθανόν να χτύπησε στη λεκάνη της τουαλέτας την άτυχη γυναίκα, όταν αυτή βρισκόταν ανυποψίαστη στο μπάνιο του σπιτιού του…».

Το Συμβούλιο απέρριψε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι δήθεν το τέλος της παθούσας προήλθε από ενδοφλέβια χρήση κοκαΐνης, όπως επίσης ότι αποφάσισε να την κάψει, επειδή δήθεν τού είχε πει σε προγενέστερο διάστημα, ότι μετά τον θάνατό της επιθυμεί να αποτεφρωθεί αντί να ταφεί.

«Οι μετέπειτα ενέργειές του έλαβαν χώρα προκειμένου να συγκαλύψει το διαπραχθέν έγκλημα».

Τα ευρήματα της αστυνομίας αποκάλυψαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, αλλά κι από την άρση του τραπεζικού απορρήτου της θανούσας.

Μέσου το κινητού του, περιηγήθηκε στο διάφορες ιστοσελίδες και φέρεται να αναζήτησε τις εξής πληροφορίες:

«Πότε αρχίζει η σήψη ενός νεκρού», «τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις», «λεκάνες τουαλέτας», παράλληλα βρέθηκε φωτογραφία, με χρόνο αποθήκευσης ένα 24ωρο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, αποτυπώνοντας τραύμα από κάψιμο στον δείκτη του δεξιού χεριού του.

Μετά την αποτρόπαια πράξη του, χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα και προέβη σε αναλήψεις χρημάτων (συνολικά πάνω από 3500 ευρώ) από ΑΤΜ, ενώ έκανε και διάφορες άλλες συναλλαγές.

Στο δάπεδο της μπανιέρας του και στο ηλεκτρικό του πριόνι ταυτοποιήθηκαν ίχνη αίματος γυναίκας.

«Πιθανό κίνητρο για την αφαίρεση της ζωής της ήταν τα χρήματά της, καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίζεται αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και γνώριζε ότι η θανούσα διέθετε χρήματα», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση που υιοθετήθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Η ημέρα του εγκλήματος ήταν και η τελευταία μέρα που εθεάθη στο σπίτι όπου διέμενε ο φερόμενος δράστης, στον οικισμό «Δραμινών», στο Φίλυρο.

Παρακολουθούσαν μαζί πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ και έδειχνε να σημειώνει πρόοδο, ενώ αναζητούσε δουλειά.

Η γυναίκα είχε χάσει τους γονείς και την αδελφή της, με αποτέλεσμα να μην την αναζητήσει κανείς. Σε αυτό το σημείο ο δράστης έκανε το μοιραίο λάθος. Επισκέφτηκε το σπίτι της στην Ηλιούπολη, δήθεν για να το φροντίσει, επειδή απουσίαζε στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη κίνηση προβλημάτισε έναν γείτονα αστυνομικό, όπου και άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της εξαφάνισης.

Photo cover:pixabay.com/Diego Fabian Parra Pabon

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin