Ο Dior ψήφισε Ελλάδα: Στην Αθήνα, τον Ιούνιο, το σόου για τη συλλογή «Cruise 2022»

Στο διεθνές προσκήνιο θα βρεθεί για έναν διαφορετικό λόγο, τον ερχόμενο Ιούνιο, η Ελλάδα. Ο Dior θα παρουσιάσει στην Αθήνα την Cruise συλλογή του για το 2022.

Μια χρονιά ούτως ή άλλως ιδιαίτερη για τη χώρα, καθώς γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ο γαλλικός οίκος μόδας Dior επιλέγει την Ελλάδα για την παρουσίαση μια εκ των συλλογών του για το 2022 αυτή με την πιο ταξιδιάρικη διάθεση. Dior Cruise 2022 από την Αθήνα λοιπόν.

Αγνωστο παραμένει ακόμη αν το σόου θα γίνει με θεατές ή θα παρουσιαστεί μόνο σε live streaming λόγω πανδημίας. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι σε κάθε περίπτωση το σόου θα γίνει στις 17 Ιουνίου υπό τους αυστηρούς όρους για την προστασία από τον Covid-19.

Η ανακοίνωση του Dior

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται.

Οπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία του Λέτσε, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά επίσης την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin