Μίλβα: Η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια «έφυγε» από τη ζωή

Η θρυλική τραγουδίστρια Μίλβα «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής, σε ηλικία 81 ετών.

Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η διάσημη Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, της οποίας το πλήρες όνομα ήταν Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, πέθανε στο Μιλάνο.

Η Μίλβα, που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και έκανε σήμα κατατεθέν της τα φλογερά κόκκινα μαλλιά της ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε σχετικά ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1939 στην επαρχιακή, ιταλική πόλη Γκόρο και έκανε το μεγάλο «μπαμ» όταν εμφανίστηκε στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961. Τη φώναζαν «Πάνθηρα».

Τη φώναζαν Πάνθηρα. Ίσως λόγω της αισθαντικής φωνής της, ίσως του δυναμισμού της κάθε φορά που εμφανιζόταν στη σκηνή που την έκανε να μοιάζει με άγριο ζώο της σαβάνας, ίσως και λόγω της ικανότητάς της να κάνει το κοινό να την παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα -ακριβώς όπως κοιτά κανείς τον πάνθηρα που ετοιμάζεται να επιτεθεί στο θήραμά του.

Μέσα από την συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο και το τραγούδι «Θάλασσα» η Μίλβα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή και στην Ελλάδα. Αρκετά χρόνια νωρίτερα είχε προηγηθεί μια συνεργασία της διάσημης ιταλίδας τραγουδίστριας με τον Μίκη Θεοδωράκη στον δίσκο “Von Tag zu Tag“ («Από μέρα σε μέρα»), στον οποίο η Μίλβα τραγουδούσε στα γερμανικά γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Έλληνα συνθέτη, που την καθιέρωσαν στη Γερμανία και ως ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin