H Ζάκυνθος πρώτη επιλογή των Βρετανών για διακοπές

Σύμφωνα με το TripAdvisor η Ελλάδα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς που σκέφτονται οι Βρετανοί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αγαπημένος προορισμός είναι το Τσιλιβί της Ζακύνθου.

Με τα νέα μέτρα και την άρση των περιορισμών του lockdown, οι Βρετανοί σκέφτονται και πάλι τα ταξίδια.

Τα δεδομένα της ιστοσελίδας TripAdvisor δείχνουν ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναζητούν προορισμούς εντός της χώρας έχει αυξηθεί αυτόν τον μήνα κατά 384% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Και ποιος προορισμός είναι αυτός που κερδίζει τους Βρετανούς; Το Τόρμπεϊ στο Ντέβον της Αγγλίας. Στη δεύτερη θέση έρχεται το Γουντερμέρ και το Γιορκ στην τρίτη θέση, με τη Ζάκυνθο, και συγκεκριμένα το Τσιλιβί, να είναι κορυφαίος προορισμός για ταξίδι στο εξωτερικό.

Photo:pixabay.com/Erik Karits

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του TripAdvisor, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (47%) σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, με το ποσοστό να αυξάνεται σε 50% για τους νέους. Σχεδόν το ήμισυ (44%) σκοπεύει να αντισταθμίσει το χαμένο χρόνο κάνοντας δύο ή περισσότερες διακοπές, ενώ ένας στους 8 (13%) σκοπεύει να πάει διακοπές σε τρία μέρη.

6 στους 10 κορυφαίους προορισμούς για φέτος βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το TripAdvisor
Σε διεθνές τώρα επίπεδο, η Ελλάδα έχει μεγάλη τάση, καθώς έξι από τα κορυφαία μέρη στις αναζητήσεις του TripAdvisor από Βρετανούς ταξιδιώτες είναι ελληνικοί προορισμοί.

Η ιστοσελίδα αναγνωρίζει ότι αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες από τα μέσα Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αντισώματα ή φέρουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Μετά το Τσιλιβί, οι επόμενοι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι διεθνείς τουρισμοί είναι το Κονγκ στην Ιρλανδία, το Σουφριέρ στην Σάντα Λουτσία, η Οία στη Σαντορίνη, ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο, το Παρίσι, η Μύκονος, το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, η Ανάληψη στην Κρήτη και η Αγία Νάπα στην Κύπρο.

Photo:pixabay.com/TeeFarm

Όσο για τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο Τσιλιβί αυτό το καλοκαίρι (εάν το επιτρέψουν οι κυβερνητικές οδηγίες), το πιο δημοφιλές πράγμα που μπορούν να κάνουν, σύμφωνα με τις κρατήσεις στο TripAdvisor, είναι μια περιήγηση στο νησί, που περιλαμβάνει επίσκεψη στην περίφημη παραλία Ναυάγιο.

Όπως αναφέρει το TripAdvisor: «Σε αυτήν τη μοναδική εμπειρία που θα έχετε μία φορά στη ζωή σας, θα δείτε τον όμορφο όρμο που είναι προσβάσιμος μόνο με πλοίο. Η παραλία πήρε το όνομά της μετά την προσάραξη ενός πλοίου στην ακτή το 1980 -και είναι ακόμη εκεί σήμερα. Μπορείτε επίσης να κάνετε μία βαρκάδα με σκάφος με γυάλινο πάτο στις διάσημες Μπλε Σπηλιές του νησιού και θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά -πλούσια σε θείο- της παραλίας Ξίγκια».

Photo cover:pixabay.com/Greg Montani 

Διαβάστε επίσης:


Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα