Αν σκέφτεσαι, συμπεριφέρεσαι και αισθάνεσαι διαρκώς με τον ίδιο τρόπο, η ζωή σου θα παραμείνει ακριβώς η ίδια

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου γιατί η αλλαγή είναι τόσο δύσκολη;

Εννοούμε την μακροχρόνια, βιώσιμη αλλαγή, όχι τα περιστασιακά ξεσπάσματα που σβήνουν πολύ πριν η αληθινή αλλαγή πραγματοποιηθεί. Ακόμα κι αν αυτή αφορά την διατροφή, την άσκηση, τις συνήθειες, τις εξαρτήσεις ή οτιδήποτε άλλο, η αλλαγή της συμπεριφοράς είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.

Ο Dr. Joe Dispenza μας αναλύει μια καινοτόμα και εντελώς διαφορετική προσέγγιση προκειμένου να εξηγήσουμε το γιατί. Λέει πως οι περισσότεροι ασχολούνται με την μελέτη των γνώριμων συνθηκών του εξωτερικού περιβάλλοντος, όπως είναι η παρέα με τα ίδια άτομα, οι βόλτες στα ίδια μέρη, οι ίδιες σκέψεις ξανά και ξανά και η ίδια ζωή με τα ίδια συναισθήματα.

Αν βιώνουμε διαρκώς τα ίδια συναισθήματα – και τα συναισθήματα δεν είναι τίποτα περισσότερο από χημικές ουσίες του παρελθόντος – ή αν κάνουμε τις ίδιες σκέψεις κάθε φορά, τότε πρακτικά είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν!


Είναι κάπως έτσι: Όπου εστιάζεις την προσοχή σου, εκεί είναι που επενδύεις όλη σου την ενέργεια. Κι αν συνεχίσεις να επενδύεις όλη σου την ενέργεια σε αυτά τα συναισθήματα του παρελθόντος, τότε θα σου απομένει όλο και λιγότερη ενέργεια για να δημιουργήσεις το μέλλον σου. Επομένως η ζωή σου παραμένει συνεχώς η ίδια.

Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε – εστιάζουμε την προσοχή μας σε γεγονότα του παρελθόντος και εγκλωβιζόμαστε σε αυτά τα συναισθήματα, αντί να επενδύουμε την ενέργεια μας σε ένα μελλοντικό όραμα που θέλουμε να συμβεί!

Dr. Joe Dispenza

Photocover: pixabay.com/S. Hermann & F. Richter

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin