Η μεταμόρφωση του Δημήτρη Χορν στο «Αλίμονο στους νέους» και η ατάκα για την αμοιβή του μακιγιέρ που ήρθε από το εξωτερικό

Μια άγνωστη ιστορία με τον Δημήτρη Χορν από τα παρασκήνια της ταινίας «Αλίμονο Στους Νέους» δημοσιεύτηκε στο Instagram.

Πρόκειται για την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου το 1961, όταν δηλαδή ο Δημήτρης Χορν, ήταν 40 χρόνων. Σύμφωνα με τo σενάριο, ο πάμπλουτος κυρ – Αντρέας αποφασίζει να πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο και να ξαναγίνει νέος για να πλησιάσει την όμορφη Ρίτα, την οποία υποδύεται η Μάρω Κοντού. Κι ενώ τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα. Οι μακιγιέρ που έφερε Κλέαρχος Κονιτσιώτης, παραγωγός της ταινίας δεν μπορούσαν να μεταμορφώσουν πειστικά τον Δημήτρη Χορν σε ηλικιωμένο – έπρεπε να φαίνεται τουλάχιστον 35 χρόνια μεγαλύτερος – και το αποτέλεσμα αδικούσε την ερμηνεία του ηθοποιού.

Οπως αναφέρεται στο Instagram «Η λύση βρέθηκε στα μαγικά χέρια του βετεράνου βρετανού μακιγιέρ Dick Bonnor-Morris. Ο Dick Bonnor-Morris είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 ταινίες ενώ αργότερα θα αναλάμβανε το μακιγιάζ για επιτυχημένες σειρές όπως «Ο Άγιος» με τον Ρότζερ Μουρ.

Ο μακιγιέρ κατέφθασε στην Αθήνα και το εφέ που δημιούργησε με το μακιγιάζ του στον Χορν είχε θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο από το κοινό της εποχής. H έλευση του Dick Bonnor-Morris προκάλεσε αίσθηση και είχε καλυφθεί από τον Τύπο. Oι φωτογραφίες από την διαδικασία του μακιγιάζ είχαν δημοσιευθεί από τις «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου.

Η αμοιβή του μακιγιέρ ήταν βέβαια αντάξια της φήμης του και της ικανότητας του και ως εκ τούτου εντυπωσιακή ιδιαίτερα για τον Χορν. Όταν ο ηθοποιός έμαθε το ακριβές ποσό είπε αστειευόμενος στον Σακελλάριο: «Μα με τόσα λεφτά που πήρε αυτός να με γεράσει, δεν τα δίναμε καλύτερα σ’ έναν πλαστικό να με κάνει 20 χρόνια νεότερο;»

Σημειώνεται πως για την ταινία «Αλίμονο Στους Νέους» ο Δημήτρης Χορν τιμήθηκε για την ερμηνεία του με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν τραγουδά μαζί με την Μάρω Κοντού το «Πες μου μια λέξη» του Μάνου Χατζιδάκι. Η ταινία είχε κόψει 37.302 εισιτήρια και ήρθε 16η μεταξύ 68 ταινιών της χρονιάς.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα