Κατερίνα Γιατζόγλου: Τα μυστικά της νεότητας

Ένα από τα μυστικά της νεότητας, ίσως και το πιο βασικό για μένα, βρίσκεται στην ικανότητα να ξεχάσεις. Μας γερνάνε οι αναμνήσεις……

Νέα είσαι, όταν δεν αφήνεις τα γεγονότα να εμποδίζουν τη φαντασία σου.

“Η διατήρηση της νεότητας, δεν είναι προσποίηση. Είναι τέχνη.” Έγραψε ο Γκαίτε.

Καλύτερα λοιπόν, να είσαι νέα εξήντα ετών, παρά γριά σαραντάρα.

Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ.

Αγάπησε λοιπόν τη ζωή σου και θα γεννιέσαι κάθε μέρα!

Η νεότητα περιέχει πείσμα, αυτοπεποίθηση, φαντασία, πειθαρχία, έμπνευση και συμμάχους.

Τα έχεις; Τα έχεις.

Ήμουν πολύ μικρή, όταν η γιαγιά μου, η Ρουμάνα, μου έδινε κάθε πρωί μια κουταλιά της σούπας μουρουνέλαιο. Για να είμαι γερή, έλεγε. Δεν μπορώ να πω, ότι μ ενθουσίαζε αυτή η πρωινή συνήθεια, αλλά από την άλλη, με την γιαγιά την Ρουμάνα, δεν είχες καμία τύχη…..

Πού να φανταζόμουν, ότι κάποιες δεκαετίες μετά, θα έπινα από μόνη μου καθημερινά , με ευχαρίστηση το Möller’s!

Nαναι καλά τα ω-3 λιπαρά οξέα!

Οι πολύτιμες ιδιότητες των ω-3 λιπαρών οξέων ανακαλύφθηκαν στη δεκαετία του ’70, αν και τα ψάρια που αποτελούν την κύρια πηγή τους, ήταν γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, ότι είχαν ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση της υγείας και ευεξίας, αλλά και για τη θεραπεία από διάφορες παθήσεις. Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους εξακολουθούν να καταναλώνουν πολύ λίγα ωμέγα-3, καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που ονομάζονται επίσης «απαραίτητα», βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια ανοικτής θαλάσσης και είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία μας. Φροντίζουν την καλή λειτουργία της καρδιάς, υποστηρίζουν τον εγκέφαλο, και είναι απαραίτητα για το σώμα μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Το μουρουνέλαιο λοιπόν Möller’s, που παράγεται στη Νορβηγία εδώ και 160 χρόνια είναι μια θαυμάσια πηγή των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Περιέχει επίσης την απαραίτητη για την υγεία βιταμίνη D3, την πιο αποτελεσματική μορφή της βιταμίνης D που ανευρίσκεται στη φύση. Η βιταμίνη D3 είναι σημαντική για την ανάπτυξη και διατήρηση γερών οστών και δοντιών και για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν ξεχνάμε επίσης, ότι το μουρουνέλαιο περιέχει και βιταμίνη Α, η οποία είναι ευεργετική για την ανάπτυξη και διατήρηση υγιών οστών και σκελετού, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των ματιών και τη νυχτερινή όραση

Είμαι όσο αισθάνομαι λοιπόν!

Και έχω το Möller’s, να με προστατεύει.

Barroa_Artworks

mikegi 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin