Το επίσημα άνοιγμα του τουρισμού – Ποια έγγραφα είναι απαραίτητα για τα ταξίδια στα νησιά

Σήμερα ανοίγουν οι πύλες εισόδου του τουρισμού στην Ελλάδα. Όσοι θέλουν μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά ή στην ηπειρωτική χώρα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσει ο τουρισμός στην Ελλάδα.

Από την 1η Ιουνίου θα μπει σε λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Παράλληλα ως μέτρο προστασίας θα εφαρμόσουν στοχευμένους δειγματοληπτικούς έλεγχους σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Όποιος θελήσει να ταξιδέψει στα νησιά  είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες άνω των 5 ετών. Υπάρχει εξαίρεση για τη Λευκάδα και την Εύβοια.

Οι δηλώσεις των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Η τουριστική περίοδος στη Ρόδο ξεκινάει σήμερα με 9 πτήσεις

Οι τουριστικοί φορείς της Ρόδου προβλέπουν αύξηση του τουρισμού και γενικότερα θετικούς οιωνούς.

Οι πρώτοι τουρίστες από το Ισραήλ έχουν ήδη ξεκινήσει τις διακοπές τους στην Ρόδο. Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, Κώστας Ταρασλιάς, με φορείς της Διεύθυνσης Τουρισμού, καλοδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με μία μικρή γιορτή με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τοπικά προϊόντα.

Οι πρώτες πτήσεις ήταν από το Ισραήλ , το  Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

«Ώριμος τουριστικός προορισμός, είναι αυτός που εμπνέει εμπιστοσύνη στους επισκέπτες του. Είναι αυτός που έχει αποδείξει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα σχεδιάζει και εφαρμόζει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Είναι αυτός, που στηρίζεται στην καλή και σκληρή δουλειά του υγιούς τμήματος της κοινωνίας του. Σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που ευτυχώς για όλους είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από αυτό που ψάχνει μονίμως το λάθος σε μια παγκόσμια κρίση που οδήγησε όλες τις χώρες σε παράλυση»,

Ενώ συμπλήρωσε: “Πετύχαμε να κάνουμε τουρισμό το 2020, θα πετύχουμε και το 2021”

Photo cover:pixabay.com/Emilia_Baczynska 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin