Άνοιξε τελικά ο τουρισμός – Οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα νησιά

Η επανεκκίνηση του Τουρισμού είναι γεγονός! Με μεγάλα χαμόγελα και ενθουσιασμό άρχισαν τις πρώτες βόλτες τους οι τουρίστες στα σοκάκια των ελληνικών νησιών. Οι πρώτες πτήσεις του εξωτερικού σε όλα τα μεγάλα ελληνικά νησιά έδωσαν μία ανάσα αισιοδοξίας στους τοπικούς επιχειρηματίες.

Οι μεγάλες πόλεις και τα αεροδρόμια του Αιγίου και του Ιονίου πήραν ζωή! Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατέφθασαν πτήσεις του εξωτερικού με τουρίστες που τελικό προορισμό έχουν την Πελοπόννησο και τα νησιά μας.

Σύμφωνα με το rotothema.gr ένας Γάλλος τουρίστας που θα ταξιδέψει για Πάρο και Σαντορίνη δήλωσε: «Έχω κάνει το τεστ και έχω εμβολιαστεί, είμαι αρκετά χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα μετά από αρκετό καιρό. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Αθηνα. Θα το απολαύσω».

Ένας άλλος τουρίστας πάλι από την Γαλλία δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε ξανά. Που ταξιδεύουμε στην Ελλάδα. Αισθάνομαι ασφαλής και αποφάσισα να ταξιδέψω κατευθείαν μαζί με την οικογένεια μου. Θα κάνουμε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Δεν φοβόμαστε. Δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο, αλλά είμαστε αρνητικοί όλοι» είπε ακόμη ένας άνδρας από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το OPEN TV από τη Μύκονο, τα σοκάκια άρχισαν και πάλι να γεμίζουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ και η Σαντορίνη με το όμορφο ηλιοβασίλεμα της έχει αρχίσει να γεμίζει.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης μίλησε από τα Χανιά, για την φετινή τουριστική χρονιά που περιμένει ότι θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Δήλωσε: « ο ελληνικός τουρισμός άνοιξε, ο ελληνικός τουρισμός είναι εδώ, δυνατός , ισχυρός με ασφάλεια, αλλά και με την προσδοκία για μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή».

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια των τελευταίων μηνών ώστε να υπάρξει όπως είπε, ένα πρακτικό και υλοποιήσιμο σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του και για τον τουρισμό κρουαζιέρας επισημαίνοντας ότι θα τονώσει την τουριστική κίνηση στα σημεία προορισμού όπως είναι και τα Χανιά.

Είπε συγκεκριμένα: «ξεκινάει σιγά – σιγά και η κρουαζιέρα. Με πρωτόκολλα υγειονομικά, πολύ προσεκτικά τηρώντας τα μέτρα, αλλά πάντα , με το καλό προϊόν της χώρας μας το οποίο αναβαθμίζομαι ώστε να φθάσουμε στο αφήγημα της επόμενης μέρας του ελληνικού τουρισμού, γιατί μετά την πανδημία τα πάντα θα αλλάξουν στον τουρισμό».

Μίλησε και για τη νέα καμπάνια του Οργανισμού με κεντρικό σύνθημα «Ότι έχεις ανάγκη είναι η Ελλάδα», «το ζητούμενο είναι με ασφάλεια, με πρωτόκολλα, με καλή καμπάνια και με ενίσχυση της εικόνας μας στην καθημερινότητα να κεφαλοποιήσουμε αυτήν την παρακαταθήκη που έτσι και αλλιώς την έχουμε κερδίσει από πέρυσι».

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin