Η σεξουαλική εξουσία για την οποία δεν μιλάει κανείς

Όταν πριν 3-4 μήνες έκανα μια ανάρτηση στο προσωπικό μου προφίλ στο Facebook για την «σεξουαλική εξουσία» οι φεμινίστριες οργανωμένα κοινοποίησαν την ανάρτηση μου στις ομάδες τους και με ομαδικές αναφορές την έριξαν και μου μπλόκαραν το προφίλ. Είναι κάτι που δεν θέλουν να ακούγεται, είναι αυτό που ενώ κατά βάθος το γνωρίζουν, κάνουν ότι μπορούν για να μην βγαίνει προς τα έξω.

Επίσης με μια φίλη καλή ψυχολόγο και έναν φίλο καλό ψυχίατρο που μίλησα για το συγκεκριμένο ζήτημα και ήταν αυτοί που μου έμαθαν τον όρο «σεξουαλική εξουσία», η ψυχολόγος μου είπε ότι αν το αναδείξω θα πρέπει να ξέρω ότι θα είμαι μόνος μου σε αυτό και ο ψυχίατρος μου ζήτησε να μην κάνω αναφορά στο όνομα του, γιατί η κοινωνία δεν είναι έτοιμη ακόμα να ακούσει για αυτό.

Πρώτα θέλω να ξεκαθαρίσω για αποφυγή παρεξηγήσεων ότι ασπάζομαι, συμφωνώ και επαυξάνω την θεωρία της πατριαρχικής κοινωνίας και την ανισότητα και αλλά δεινά που βιώνει η γυναίκα από αυτή, χωρίς ναι μεν αλλά, και μα και μου. Τελεία. 

Τι είναι λοιπόν η σεξουαλική εξουσία που η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να ακούσει για αυτή. Σεξουαλική εξουσία είναι όταν το αντικείμενο του πόθου, χειρίζεται τον πόθο που εκπέμπει στους άλλους, στους εκάστοτε κυνηγούς, χωρίς να έχει καμία πρόθεση να ενδώσει στο φλερτ, για να περνάει καλά. Να τους εκμεταλλεύεται ξεκάθαρα δηλαδή.

Το αντικείμενο του πόθου, προφανώς μπορεί να είναι και ο άντρας και να ασκεί σεξουαλική εξουσία σε γυναίκες, η σε άλλους άντρες. Μπορεί να ασκείτε και από γυναίκα gay σε άλλη γυναίκα gay, αλλά λόγω φύσης και κοινωνικών αντιλήψεων, τις  περισσότερες φορές το αντικείμενο του πόθου που ασκεί σεξουαλική εξουσία είναι η γυναίκα, χωρίς να σημαίνει όπως είπα παραπάνω  ότι δεν συμβαίνει αρκετές φορές και από άντρες.

 Η σεξουαλική εξουσία είναι χειρισμός. Οι άνθρωποι είμαστε από την φύση μας χειριστικοί, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Θα σας φέρω κάποια παραδείγματα. Πάντα στα μπαρ και στα μπουζούκια βλέπουμε παρέες γυναικών που παραγγέλνουν ένα φτηνό κρασάκι και περιμένουν τους «μ@λακες» όπως τους αποκαλούν, που θα τσιμπήσουν και πουλώντας τους ελπίδα ότι μπορεί και να ενδώσουν, ενώ εξ αρχής δεν έχουν κανέναν σκοπό να ενδώσουν, τους χειρίζονται για να πίνουν και να γλεντούν όλη την νύχτα τσάμπα και αυτοί να πληρώνουν.

Σεξουαλική εξουσία είναι να σου χαλάσει το αυτοκίνητο και να το πας στον Τάκη από την Λαμία τον μηχανικό που ξέρεις ότι είναι λιγούρης για σένα, να του πουλήσεις ένα χαμόγελο, ένα ναζί και λίγο ελπίδα, χωρίς πάλι να έχεις σκοπό να ενδύσεις στο φλερτ του, για να στο φτιάξει με 70% έκπτωση, η και δωρεάν.

Με την σεξουαλική εξουσία, μπορείς να ζεις ζωή και κότα. Να σου κάνουν το τραπέζι σε ακριβά εστιατόρια, να πηγαίνεις ταξίδια, να σε καλούν σε κότερα και όλα αυτά, πουλώντας εσύ μόνο ελπίδα σε αυτούς και αυτές που τρέχουν τα σάλια τους για πάρτη σου.

Το κάθε αντικείμενο του πόθου που όπως είπαμε μπορεί να είναι και άντρας, που «σέβεται» τον εαυτό του, έχει ένα κατάλογο στο πίσω μέρος του μυαλού του, που έχει σημειωμένα, όλα τα δεδομένα και υποψήφια θύματα της σεξουαλικής εξουσίας και του χειρισμού που μπορεί ασκεί σε αυτά. Αν μου χαλάσει το αμάξι θα πάω στον τάδε, αν θέλω να πάω διακοπές με κότερο θα πάρω τηλέφωνο να πουλήσω ελπίδα στον άλλον, αν θέλω ένα δάνειο, έχω το άλλο κορόιδο που μασάει στην ελπίδα και τον πόθο που εκπέμπω και πάει λέγοντας. Αυτό γίνεται πάντα τρόπος ζωής του εκάστοτε αντικειμένου του πόθου, έχουν κάνει τον χειρισμό επιστήμη.

Μόνο να σας πω ότι το 70% περίπου του Ελληνικού και διεθνές Τζετ Σετ, είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής εξουσίας, έτσι έφτασαν τόσο ψηλά. Ένα έμπειρο και έξυπνο μάτι, δεν τρώει την μούρη που πουλάει κάποιος η κάποια την δεδομένη εκάστοτε στιγμή, αλλά ψάχνει να βρει πως ξεκίνησε, πως βρήκε ας πούμε το πρώτο κεφάλαιο, πως ήταν το πατρικό που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ψάχνει να βρει, όλα αυτά, που έντεχνα όσοι και όσες σκαρφάλωσαν με αυτόν τον τρόπο  και απέκτησαν ένα Α πλέον κοινωνικό στάτους, κάνουν ότι μπορούν να εξαφανίσουν.

Είναι όμως κακό να ασκούμε σεξουαλική εξουσία; Θα έλεγα όχι, είναι στην φύση του ανθρώπου. Ο καθένας όταν θέλει κάτι, κάνει ότι μπορεί για να το αποκτήσει. Και εγώ προσωπικά όταν ήμουν νέος και πολύ ωραίο παιδί, το χειριζόμουν αυτό, ασκούσα σεξουαλική εξουσία χωρίς να έχω σκοπό να ενδώσω και σε γυναίκες και σε gay, για να κάνω την δουλειά μου, η για να περάσω καλά.

Κακό όμως είναι, να πουλάμε τρελίτσα, να το παίζουμε όσιες παρθένες και «κύριοι» και «κύριες», ενώ κατά βάθος και εμείς γνωρίζουμε την χειριστικότητα μας και την σεξουαλική εξουσία που ασκούμε όταν «μας παίρνει», αλλά και η κοινωνία ολόκληρη γνωρίζει πως παίζεται αυτό το παιχνίδι. Αυτό είναι κακό, η υποκρισία που έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι.

Κάποια στιγμή κάποιος, έπρεπε να ανοίξει και το κεφάλαιο «σεξουαλική εξουσία» στην Ελλάδα. 

Expert Λεωνίδας Σπύρου

Photo cover:pixabay.com/joshuatkd 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Λεωνίδας Σπύρου

Λεωνίδας Σπύρου

Ο Λεωνίδας Σπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζεί τα τελευταία 16 χρόνια στο Μπαλί Ινδονησίας. Πολίτης του κόσμου, ορθολογιστής, σκεπτικιστής, ασυμβίβαστος, συλλέκτης εμπειριών.
Ο Λεωνίδας Σπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζεί τα τελευταία 16 χρόνια στο Μπαλί Ινδονησίας. Πολίτης του κόσμου, ορθολογιστής, σκεπτικιστής, ασυμβίβαστος, συλλέκτης εμπειριών.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα