Πέτρος Φιλιππίδης: Στην αντεπίθεση μετά τις κατηγορίες για βιασμό

Θύμα συκοφαντίας από ανθρώπους που είχαν ως στόχο τη δημοσιότητα υποστηρίζει ότι είναι ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατέθεσε στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα, που έχει ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος:

«Είμαι θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι. Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία».

«Η εντολέας μου ελπίζει σε μία ενδελεχή και άρτια περαίωση της ανακρίσεως, όπως θεωρούμε άλλωστε ότι έγινε και με την προκαταρκτική εξέταση, ώστε άμεσα υπόθεση να έρθει ενώπιον του φυσικού χώρου της που δεν είναι άλλος από την δικαστική αίθουσα, όπου και με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας να μπορέσει επιτέλους η γυναίκα αυτή να κλείσει αυτόν τον ιδιαίτερα τραυματικό κύκλο της ζωής της», λέει ο Αλέξανδρος Μήντζιας, συνήγορος καταγγέλλουσας.

Ο γνωστός ηθοποιός αρνείται όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η γυναίκαι που καταγγέλλει τον βιασμό ήταν αυτή που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του.

«Eίχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου».

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στο υπόμνημα ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες της ηθοποιού Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, παρά το γεγονός ότι δεν διώκεται για αυτές λόγω παραγραφής.

Η δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη έχει περάσει στα χέρια ανακριτή ο οποίος σύντομα θα τον καλέσει να απολογηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζει.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin