Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα Online εκδήλωση για παιδιά
H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους για «μια μέρα στην ηλιόλουστη Ολυμπία», παρέα με την συγγραφέα Σοφία Αλεξίου και τους ήρωές της.


Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται online μέσω Zoom την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 12:00. H πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.


Ελάτε σε ένα αξέχαστο οδοιπορικό με οδηγούς δύο παιδιά, την Έλλη και τον
Ερμή, που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο, τον Ντίνο, που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος και ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι. Μαζί εξερευνούμε την Ακρόπολη, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Στην διάρκεια του ταξιδιού μας περιηγούμαστε σε μνημεία μέσα από μύθους της ελληνικής μυθολογίας και συναντάμε αρχαίους θεούς, σπάνια ζώα και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς και κατασκευάζουμε ένα στεφάνι από φύλλα ελιάς, το βραβείο των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων. Πάρτε μαζί σας ένα χάρτινο πιάτο, κόλλα, ψαλίδι, χρώματα και χαρτόνι και φύγαμε!


Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του blog Mom and the City στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό. Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή της χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική.


Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως είναι σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου γιατί όλα στη ζωή είναι δυνατά, αν κάνεις εκείνο που αγαπάς!
Ημερομηνία εκδήλωσης Κυριακή 23 Μαΐου 2021, 12:00


Διεύθυνση Online μέσω Zoom
Παρακολούθηση Eλεύθερη με προεγγραφές εδώ: https://events.hau.gr/paidikes-ekdhlwseis/
Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/cultur

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα