Κρήτη: Συγκλονίζει ο 35χρονος που έπαθε 2 θρομβώσεις μετά το εμβόλιο της AstraZeneca (βίντεο)

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση του 35χρονου Αλέξανδρου Μεταξάκη στην Κρήτη που 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca εμφάνισε την πρώτη θρόμβωση στο πόδι και χειρουργήθηκε, και μετά από άλλες 5 ημέρες εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση.

Ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης ζει εδώ και μια εβδομάδα μια απίστευτη περιπέτεια. Έντεκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό του παρουσίασε θρόμβωση στο πόδι του και οι γιατροί μετά από πολύωρο χειρουργείο κατάφεραν να τον σώσουν. Πέντε ημέρες μετά και ενώ ανάρρωνε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, οι γιατροί διαπίστωσαν νέα θρόμβωση αυτή τη φορά στην καρωτίδα.

«Σε ένα έλεγχο ρουτίνας εντοπίστηκε ένας θρόμβος, στην καρωτίδα, αριστερά. Έπρεπε να μπω αμέσως στο χειρουργείο για να αποφύγω κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο».

Μετά από ένα χειρουργείου που κράτησε πάνω από 4 ώρες, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κατάφεραν να αντιμετωπίσουν και τη δεύτερη θρόμβωση που εμφάνισε ο 35χρονος στην αριστερή καρωτίδα. Όλα πήγαν καλά και αυτήν την στιγμή ο 35χρονος Αλέξανδρος νοσηλεύεται και είναι καλά στην υγεία του.

Όπως τονίζουν και οι θεράποντες ιατροί του Αλέξανδρου, πιθανότατα πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

«Δεν είχε προηγούμενα νοσήματα»

Ο 35χρονος μέχρι τη στιγμή που εμβολιάστηκε δεν αντιμετώπισε άλλο πρόβλημα υγείας. «Δεν είχε προηγούμενα τίποτα, δεν είχε πιει ούτε αντιβίωση, ούτε φάρμακα, ούτε τίποτα. Έτυχε σε αυτόν απλά».

Η κλινική πορεία του 35χρονου εξελίσσεται ομαλά.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin