Το tweet του Έλον Μασκ γκρέμισε το bitcoin, αλλά στοίχισε ακριβά και στον ιδρυτή της Tesla

To tweet του Ελον Μασκ την περασμένη εβδομάδα μπορεί να γκρέμισε το Bitcoin, προκάλεσε όμως αναταράξεις και στην περιουσία του Αμερικανού μεγιστάνα, στερώντας του τη δεύτερη θέση με τους πλουσιότερους άνδρες του πλανήτη.

Τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχασε τη θέση από τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, καθώς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν πτώση 2,2%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλον Μασκ είδε την περιουσία του να πέφτει κατά 24% από τον περασμένο Ιανουάριο και πλέον μετρά 160,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην επίμαχη ανάρτησή του στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, o Έλον Μασκ επικαλέστηκε ανησυχίες για τη «ραγδαία αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές με Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος επιφέρει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου».

Πρόσθεσε δε ότι η Τesla δεν θα πουλήσει Bitcoin από το απόθεμα που διαθέτει και ότι ίσως αποδεχθεί άλλα κρυπτονομίσματα, εφόσον έχουν χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Μετά την ανάρτηση του Μασκ, το Bitcoin σημείωσε πτώση έως και 15%, σύμφωνα με το Bloomberg, στα 46.000 δολάρια, προτού καλύψει κάποιο από το χαμένο έδαφος. Πάντως η αξία του παραμένει πενταπλάσια σε σχέση με πέρυσι.

Σχετικά άρθραShare:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin