Μοναδικό φαινόμενο: Δείτε που είναι αυτή η μοναδική παραλία στον κόσμο

Η Ελλάδα είναι προικισμένη με τοπία απαράμιλλου κάλλους και φυσικής ομορφιάς είτε σε επίπεδο βουνών είτε θάλασσας. Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα θα ανακαλύπτεις συνεχώς μέρη που θα σε συναρπάζουν και θα προσθέτουν ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ των τοπίων. Ένα από αυτά τα εντυπωσιακά μέρη βρίσκεται στο νομό Αχαΐας και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό όσο είναι η παραλία στην οποία βρίσκεται, δηλαδή το Δρέπανο. 

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα δρεπάνι φτιαγμένο από άμμο το οποίο κόβει τη θάλασσα στα δύο. Ο δημιουργός του, βέβαια, είναι η ίδια η φύση και οι εικόνες από ψηλά καθηλώνουν.

Ένα σπάνιας ομορφιάς δρεπάνι από άμμο

Αυτή η στενή λωρίδα η οποία μοιάζει στην πραγματικότητα με δρεπάνι είναι μήκους ενός χιλιομέτρου. Είναι ένα ακρωτήριο που εισχωρεί στη θάλασσα κόβοντας την στα δύο. Τα κύματα του Πατραϊκού Κόλπου ακουμπούν και χτυπούν τη λωρίδα αυτή της άμμου η οποία παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη ακόμη και με έντονα καιρικά φαινόμενα. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της παραλίας στο Δρέπανο της Αχαΐας.

Εκεί είναι και ο γνωστός φάρος που κατασκευάστηκε το 1880 και αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή γενικότερα. Ο συγκεκριμένος φάρος είχε βομβαρδιστεί από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναλειτούργησε μετά το 1945. Είχε αναλάβει τη νέα επισκευή του το Ελληνικό Ναυτικό.

Το Δρέπανο αποτελεί ούτως ή άλλως μια από τις πλέον αγαπημένες παραλίες των ντόπιων στην Αχαΐα. Το σημείο είναι δε ένα από τα «στέκια» αν μπορούμε να το πούμε έτσι όσων ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ, το windsurfing και το kitesurfing.

Το ήξερες;

Ακόμη κι αν είχες ακούσει γι’ αυτό το δρεπάνι από άμμο πιθανόν δεν είχες ακούσει για την ιστορία σου στην αρχαιότητα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, λοιπόν, ο Παυσανίας αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «ο Κρόνος έριξε στη θάλασσα το δρεπάνι με το οποίο ακρωτηρίασε τον πατέρα, τον Ουρανό. Για το λόγο αυτό καλούν το ακρωτήριο Δρέπανον». Το κάθε μέρος της Ελλάδας και η ονομασία του κρύβουν συχνά μια ενδιαφέρουσα και άγνωστη πληροφορία για τους περισσότερους.

Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται το αμμώδες «δρεπάνι» μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ και να μεταφερεθείς στους χάρτες της Google.

Το κανάλι Haanity του Youtube, πάντως, μας προσφέρει μερικές εντυπωσιακές εικόνες του πώς είναι από ψηλά η θαλάσσια αυτή περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα