Σάλος από τις δηλώσεις του εφοπλιστή Λασκαρίδη κατά Μητσοτάκη (βίντεο)

Τις δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη και την αήθη αναφορά του στον πρωθυπουργό, αποδοκίμασε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στους δημοσιογράφους ξένου ερευνητικού δικτύου, περιγράφει τον εαυτό του ως τον πιο σημαντικό υπουργό Ναυτιλίας στον κόσμο λόγω της μεγάλης δύναμης της ελληνικής ναυτιλίας.

Έμεινε όμως εμβρόντητος όταν οι ερευνητές τού έδειξαν τις δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη με άκρως προσβλητικές εκφράσεις για την κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό.

«Οι άνθρωποι της ναυτιλίας δεν έχουν ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουν ανάγκη τον Υπουργό, δεν έχουν ανάγκη τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, δεν έχουν ανάγκη των πρωθυπουργό. Μπορούν να χ*** πάνω στον Πρωθυπουργό. Δεν έχουν καμία ανάγκη τον πρωθυπουργό», είχε πει ο εφοπλιστής.

Τα άκρως προσβλητικά λόγια ενός από τα πιο προβεβλημένα μέλη της ελληνικής ναυτιλίας με πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στη χώρα μέσω και του ιδρύματος Λασκαρίδη προκάλεσαν σάλο.

Ο ίδιος ο Πάνος Λασκαρίδης σε δήλωσή του κάνει λόγο για παιχνίδια παραναυτιλιακών κύκλων με σκοπό να θολώσουν τα νερά στους κόλπους της ελληνικής ναυτιλίας.

«Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές, θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους».

«Σε ό,τι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον πρωθυπουργό και προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

Τις δηλώσεις του κ. Λασκαρίδη καταδίκασε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών της οποίας είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ο πρόεδρος της ΕΕΕ εκπροσωπώντας σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, αλλά και προσωπικά ως Έλληνας πολίτης και επιχειρηματίας, νιώθει την υποχρέωση να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζει απερίφραστα και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Λασκαρίδη πήρε και ο αδερφός του Αθανάσιος Λασκαρίδης.

«Επιθυμώ να δηλώσω ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την κυβερνητική εκπρόσωπο αλλά και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin