μάσκες

Νίκος Τζανάκης: Πολύ σύντομα θα πετάξουμε τις μάσκες – Δεν μεταδίδεται εύκολα ο κορωνοϊός στους εξωτερικούς χώρους

Ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, υποστήριξε ότι αν χτιστεί τείχος ανοσίας στο 75%, που είμαστε πολύ κοντά, θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο πιο κοντά είμαστε από την μη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Είπε συγκεκριμένα: «Κάποια στιγμή γρήγορα θα τις αφαιρέσουμε, δεν μεταδίδεται τόσο πολύ ο κορωνοϊός στους εξωτερικούς χώρους, για τους εσωτερικούς χώρους πρέπει να κτίσουμε τείχος ανοσίας στο 75%»  «οι νέοι άνθρωποι αναπτύσσουν πολύ γρήγορα αντισώματα και με τον πρώτο εμβολιασμό».

Ένα πολύ ευχάριστο νέο είναι ότι την Τετάρτη που μας πέρασε δημιουργήθηκε ρεκόρ χαμηλής θετικότητας.

Δύο εκδοχές θα πρέπει να σπάσουμε για το ψυχολογικό όριο των 1.000 κρουσμάτων που σημαίνει αυτόματα ότι το ECDS (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) θα μας βάψει «πράσινους».

«Η μια, η πολύ ευοίωνη εκδοχή λέει ότι 10 με 15 Ιουνίου θα σπάσουμε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων… Η Θεσσαλονίκη πάει εξαιρετικά, συνεχίζει κανονικά τις καθοδικές της πορείες παρά τις γιορτές και το Πάσχα. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές είχαμε ανακοπή της πτωτικής πορείας που ξαναρχίζει να γίνεται πτωτική».

Το δεύτερο σενάριο που έκανε λόγο ο καθηγητής είναι για το «σπάσιμο του φράγματος» 25 Ιουνίου με τέλος Ιουνίου, οπότε θα πέσουμε στα 1.000 ή λίγο κάτω από τα 1.000 κρούσματα.

Photo cover:pixabay.com/Willfried Wende 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα