Γιώργος Πανόπουλος: Πώς μπορούμε αστρολογικά να πάρουμε μια πρώτη ιδέα για τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα κάποιου- Τι κοιτάμε πρώτα

Πολύ συχνά η πρώτη «είσοδος» για να διαβάσεις ένα ωροσκόπιο, για να έχεις μια γρήγορη αντίληψη είναι να αρχίσεις με τους Μεγάλους Τρεις: τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Ωροσκόπο- τον καθένα ξεχωριστά και μετά με όλους μαζί. Αμέσως μετά κοιτάζεις το ζώδιό που είναι, τους οίκους που βρίσκονται και τις όψεις που κάνουν με άλλους πλανήτες. 

Ξεκινώντας τη σύνθεση είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι η σημασία των Τριών Μεγάλων δεν είναι αμετάβλητη: Ο Ήλιος στον Ταύρο δεν είναι ίδιος με τη Σελήνη στον Ταύρο ή όταν έχουμε Ταύρο ωροσκόπο. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Ήλιου, της Σελήνης και του Ωροσκόπου; Ένας τρόπος είναι να βρούμε τις διαφορές μεταξύ των λέξεων «Χαρακτήρας» (Ήλιος),  «Συμπεριφορά» (Σελήνη) και «Προσωπικότητα» (Ωροσκόπος) . Αυτές οι λέξεις πολλές φορές συγχέονται οπότε χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια ο διαχωρισμός αυτού του αστρολογικού τρίο.


Ο Ήλιος (Χαρακτήρας) περιέχει τον σκοπό της ζωής,  τον πυρήνα της υπάρξής μας και αυτό που θέλουμε να γίνουμε ώστε να νιώσουμε ολοκληρωμένοι.  Ο Ήλιος μας δείχνει πώς και με τί τρόπο επιδιώκουμε την ατομικότητά μας καθώς  και το νόημα που δίνουμε στη ζωή μας.

Ο Χαρακτήρας μας που είναι άθροισμα χαρακτηριστικών, αντιδράσεων και μοτίβων συμπεριφοράς- που τονίζονται ή  αντικρούονται από άλλα κομμάτια του ωροσκοπίου δείχνει την κατεύθυνση , την έμφαση και το σύνολο των πεποιθήσεων στη ζωή ενός ανθρώπου. Ο Χαρακτήρας είναι δύσκολο να εντοπιστεί από εμάς ή τους άλλους για τον απλό λόγο ότι χρειαζόμαστε  πολύ καιρό για να τον ανακαλύψουμε και πολύ χρόνο για να μας αποκαλυφθεί. 


Η Σελήνη (Συμπεριφορά)  σχετίζεται με τις ανάγκες, τις συνήθειές μας και αποτελεί το συναισθηματικό μας ραντάρ, την αυθόρμητη συναισθηματική ανταπόκρισή μας στα εξωτερικά ερεθίσματα. Δείχνει τις αντιδράσεις μας στην καθημερινότητα, τις προσδοκίες μας και τις βασικές ανάγκες που θέλουμε να ικανοποιηθούν στις σχέσεις μας. Η Σελήνη δείχνει την πιο τρωτή, τρυφερή και ανώριμη πλευρά μας. Η Σελήνη φανερώνει με τι επιθυμούμε να συνδεόμαστε, τι χρειαζόμαστε για να αισθανόμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι. Είναι η διάθεσή μας, η συναισθηματική μας φύση.


Ο Ωροσκόπος (Προσωπικότητα)  σηματοδοτεί την προσέγγιση της ζωής, το ρόλο που παίζουμε, την αλληλεπίδραση μας με τους άλλους. Είναι το σύμβολο της ένας προς ένα σχέσης, ο τρόπος που κοινωνικοποιούμαστε, είναι ο τρόπος που εμφανιζόμαστε προς τα έξω. Ο Ωροσκόπος είναι μια συλλογή από προσδοκίες που έχουμε για τον κόσμο, είναι η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους και πως προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των άλλων.

Η προσωπικότητά μας πολύ λίγο μοιάζει με τον πραγματικό χαρακτήρα μας. Η προσωπικότητα είναι τί δείχνουμε στους άλλους και τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να τα καταφέρουμε στη ζωή.


Γιώργος Πανόπουλος 

Photo cover:pixabay.com/TiNo Heusinger 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα