Τι χρειάζεται να έχουμε κατά νου την περίοδο του ανάδρομου

1. Να μην λειτουργούμε μηχανικά, εν θερμώ και παρορμητικά. Να δρούμε και να αντιδρούμε με σκέψη των συνεπειών όταν πρόκειται για θέματα που μας ενδιαφέρουν ή ανθρώπους που σχετιζόμαστε. Αυτό δεν δίνει το πράσινο φως να ξεσπάμε σε άσχετους ανθρώπους γιατί οι άσχετοι άνθρωποι μπορούν να ανταποδώσουν το οποιοδήποτε χτύπημα με διπλή δύναμη. 

2. Θυμήσου ότι οι ανεξέλεγκτες παρορμητικές εκρήξεις επειδή ακριβώς περιέχουν ένταση και σφοδρότητα δεν μπορούν μετά να μαζευτούν εύκολα με ένα συγγνώμη με αποτέλεσμα να δημιουργούν πληγές και μεγάλες ζημιές. 


3. Η παρορμητικότητα μαζί με τη βιασύνη αυξάνουν την τάση για ατυχήματα κάθε είδους- από αυτοκίνητο και μηχανάκι μέχρι κάψιμο και με μηχανήματα κάθε είδους. 


4. Μην υπόσχεσαι/ μην ανακοινώνεις/μην δηλώνεις πράγματα πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση αμέσως ή αργότερα. 


5. Επειδή όπως είπαμε η τάση για άμεσες ανεξέλεγκτες αντιδράσεις είναι έντονη μην αφήνεις να κλιμακώνεται οποιαδήποτε αρνητική αντίδραση. Δεν μπορείς να μετανιώσεις όταν η σφαίρα έχει φύγει από τη θαλάμη οπότε καταρχάς μακριά από το πιστόλι. Αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία, αυτοέλεγχος κι ένα βήμα πίσω όταν τα πράγματα αρχίζουν να στραβώνουν. 


6. Είναι περίοδος που χρειάζεται να είμαστε εντελώς συνειδητοί σε κάθε μας κίνηση, πράξη, λόγο, δράση και αντίδραση. Με δύο λόγια χρειάζεται να είμαστε ΞΥΠΝΙΟΙ, με το μυαλό και τη λογική να εξαντλούν τις δυνατότητές τους.


Γιώργος Πανόπουλος 

Photo cover:pixabay.com/enriquelopezgarre 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα