Search
Close this search box.

Δείτε πόσο υγιείς είστε

.

Στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, ο δρ Σπάις δήλωσε ότι, «Αν εμείς οι γιατροί είχαμε αρκετές γνώσεις στα θέματα διατροφής θα μπορούσαμε να αποτρέπουμε και να θεραπεύουμε όλες τις ασθένειες με τη σωστή διατροφή».

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι είναι άρρωστοι ή ότι η υγεία τους επιδεινώνεται σταδιακά. Ούτε και το θεωρούν απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν κάποια προλη­πτιικά μέτρα.

Θα ήθελα να διαβάσετε τον κατάλογο που ακολουθεί για να δείτε ποια είναι η δική σας κατάσταση.

Κανείς δεν είναι υγιής, αν δεν μπορεί να απαντήσει ικανοποιητικά στις ακόλουθες ερωτήσεις:

• Καπνίζετε;

• Πίνετε αλκοόλ;

• Χρησιμοποιείτε παυσίπονα ή χάπια για τη χώνεψη;

• Πίνετε καφέ ή τσάι; Υποφέρετε από νεύρα;

• Μήπως πεινάτε συνέχεια και έχετε την τάση να τρώτε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες;

• Μήπως θέλετε να τρώτε κάποιες τροφές που ξέρετε ότι δεν σας κάνουν καλό;

• Είστε ευτυχισμένοι; Ζείτε μια ικανοποιητική ζωή;

• Έχετε αρκετή πίστη για να aντεπεξέρχεστε στις δύσκολες καταστάσεις; • Είστε γενναιόδωροι;

• Μήπως υποφέρετε από κακοσμία του σώματος ή του στόμα­ τος; • Έχετε προβλήματα με τα δόντια σας;

• Μήπως τα μαλλιά σας έχουν γκριζάρει ή και αραιώσει; 23 Γίνε Γιατρός του Εαυτού Σου

• Έχετε ρυτίδες στο πρόσωπο; Σας ανησυχούν τα γηρατειά;

• Ενεργείστε τακτικά και φυσιολογικά; Ενεργείστε τόσες φο­ ρές τη μέρα όσα είναι τα γεύματα που τρώτε;

Η δυσκοιλιότητα είναι η μεγαλύτερη απειλή, ο μεγαλύτερος καταστροφέας της υγείας. Αν δεν ικανοποιείτε αυτά τα ελάχι­στα κριτήρια υγείας σημαίνει ότι είστε ήδη άρρωστοι, ή ότι γρήγορα θα έχετε προβλήματα υγείας.

Αν ακολουθήσετε το προληπτικό πρόγραμμα που συστήνουμε θα αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου και χρήματος και θα απαλλαχτείτε επίσης από το φόβο της αρρώστιας και του εκφυλισμού.

Ο δρ Ρέντινγκ έχει ανακαλύψει ότι η κακή διατροφή προκα­λεί ένα μεγάλο μέρος των ψυχικών παθήσεων. Υπάρχουν χιλιά­δες τρόφιμοι σε ψυχιατρεία που κατέληξαν εκεί επειδή ο οργανισμός τους λιμοκτονούσε, παρ’ όλο που το στομάχι τους ήταν γεμάτο.

Πολλά παιδιά δεν τα πάνε καλά στο σχολείο, επειδή το σώμα τους δεν διαθέτει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται τα εγκεφαλικά τους κύτταρα.

Τα μικρόβια που εισβάλλουν στον οργανισμό αναζητούν κάποιο “σκουπιδότοπο”, δηλαδή κάποια κύτταρα φορτωμένα με τοξικές ουσίες. Εκεί το περιβάλλον είναι κατάλληλο για να αναπτυχθούν.

Ένας σοφός γιατρός είχε πει κάποτε: «Η μόνη ασθένεια που υπάρχει στον οργανισμό είναι η ύπαρξη τοξικών ουσιών. Τα υγιή κύτταρα που θρέφονται σωστά, είναι απρόσβλητα από τις επιθέσεις των μικροβίων. Με τις μεθόδους που έχουμε αναπτύξει στο Ινστιτούτο, πολλοί ασθενείς με εξασθε­νημένο και εκφυλισμένο οργανισμό ανανεώθηκαν και ξανα­βρήκαν την υγεία τους, ακολουθώντας ένα διαιτολόγιο με ζω­ντανές, οργανικά καλλιεργημένες και αμαγείρευτες τροφές.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα των αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει η σωστή διατροφή είναι η περίπτωση ενός άντρα ηλικίας 93 χρονών. Την περασμένη χρονιά αυτός ο άνθρωπος είχε πάθει “εγκεφαλικό”. Υπέφερε από καρδιακά προβλήματα που του είχαν δημιουργήσει δυσκολία στις κινήσεις και παρουσίαζε κρίσεις αμνησίας.

Τρώγοντας σωστές, ζωντανές τροφές, οργανικά καλλιεργημένες και αμαγείρευτες, ξαναβρήκε την υγεία του σε σημείο ώστε να διαθέτει μεγαλύτερο σφρίγος, ενεργητικότητα και διανοητική εγρήγορση από όσο όταν ήταν πενήντα χρονών.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε μια επισκέπτρια από την Αυστραλία. Ήταν πολύ αναστατωμένη γιατί την προηγούμενη χρονιά είχε γεράσει πάρα πολύ, σε σημείο που ένιωθε σοκ όταν κοίταζε τη φωτογραφία του διαβατηρίου της, την οποία είχε βγάλει πριν από ένα μόλις χρόνο.

Η γυναίκα αυτή ήταν ηγέτης ενός πνευματικού κινήματος που πίστευε στη βοήθεια του Παντοδύναμου -και όμως, οι προσευχές της δεν είχαν βρει απάντηση. Τη ρώτησα για την κατάσταση της υγείας της κι αυτή μου απάντησε ότι αισθάνεται περίφημα, παρ’ όλο που δεν μπορούσε να σηκώσει ούτε τη βαλίτσα της. Όταν τη ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό, ισχυρίστηκε ότι είχε κάποιο πρόβλημα στην καρδιά της.

Photo cover:pixabay.com/Foundry Co 

Η Υγεία του ανθρώπου σήμερα, απόσπασμα

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα