Πάνος Λασκαρίδης: Η παραίτηση και ο πόλεμος με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών -Το βίντεο που τον «αποκαθήλωσε»

Σε άδοξο τέλος οδηγήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η σχέση του Πάνου Λασκαρίδη με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μετά τις άκρως προσβλητικές δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο εφοπλιστής κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Ναυτιλίας.

Ο Πάνος Λασκαρίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετείχε και ο ίδιος.

Στην επιστολή του, ο Π. Λασκαρίδης ζήτησε… μισή συγγνώμη, από όσους έφερε σε δύσκολη θέση «με τον αθυρόστομο λόγο» του, όπως είπε, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει συγγνώμη και από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας. Ωστόσο, υποστήριξε ότι παραιτείται για να μην ευλογήσει την «προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα», κατηγορώντας μερίδα μελών της Ενωσης Εφοπλιστών και Μέσων Ενημέρωσης.

Με άλλα λόγια, ο κ. Λασκαρίδης δεν παραδέχθηκε ότι παραιτείται λόγω των απαράδεκτων δηλώσεων που είχε κάνει, αλλά επέρριψε την ευθύνη σε εφοπλιστές και δημοσιογράφους που «κακοποίησαν βάναυσα» τον «αθυρόστομο λόγο του».

Η επιστολή παραίτησης του Πάνου Λασκαρίδη

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης ”αξιοπιστίας”.

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από ”δημοσιογράφους”) τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε -όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για ”ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο έρευνας ξένων δημοσιογράφων, του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) που διεξάγουν σχετική έρευνα με τίτλο «Black Trail», για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η ωμή παραδοχή έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την αμηχανία του.

Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα έδειξαν το απόσπασμα με τις δηλώσεις Λασκαρίδη στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος προς στιγμήν πάγωσε. Στη συνέχεια απάντησε αμήχανα ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από τις δηλώσεις Λασκαρίδη και την αντίδραση του κ. Πλακιωτάκη:


Για τις δηλώσεις του εφοπλιστή κ . Λασκαρίδη, είχε ενοχληθεί έντονα το μέγαρο Μαξίμου με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να κάνει λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας διόρθωσης».

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα