Πως η Δυναμική Ρεφλεξολογική μέθοδος θεραπεύει το αυχενικό σύνδρομο

Το αυχενικό σύνδρομο έχει τις εξής ενδείξεις ,που θα πρέπει να μας πουν ότι το σώμα μιλάει. 

Εμείς το ακούμε?

Τι είναι το Αυχενικό σύνδρομο

. Συνήθως είναι πόνος στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

. Έντονη σύσπαση των μυών του αυχένα και της ράχης.

. Σημεία έντονης ευαισθησίας  στον αυχένα και την ωμοπλάτη.

. Επώδυνη δυσκαμψία του αυχένα.

. Μούδιασμα του αυχένα, της κεφαλής, της ωμοπλάτης και του άνω άκρου έως τα δάκτυλα.

. Ζάλη – ίλιγγος: Αναφέρεται σαν ένα γενικότερο αίσθημα κακουχίας του ασθενούς σε συνδυασμό με  κεφαλαλγία. Δεν αποτελεί πραγματικό ίλιγγο που οφείλεται σε παθήσεις του εγκεφάλου ή των αυτιών. 

Πως μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στον αυχένα? Τραυματισμοί στον αυχένα κ στο κεφάλι, μυϊκές εντάσεις είναι οι πιο συχνές  αιτίες των  αυχενικών προβλημάτων.

Σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου, οι ασθενείς καταβάλλονται ψυχικά και αποθαρρύνονται από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες θεραπείας. Η δυσφορία αυτή συχνά εκδηλώνεται ως επιπλέον πόνος (σωματοποίηση) και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη συνολική κατάσταση .  

 Όταν πρέπει να σταθώ σε δύσκολη κατάσταση με δύσκολο φορτίο στους ώμους ο ίλιγγος είναι μεταμφιεσμένη κατάθλιψη. Την πολεμάμε όταν δεν έχουμε οργανική βλάβη. 

”Μου κάθεται κάποιος στο σβέρκο”. Σύνηθες θα επισημάνω. Χάνουμε την αίσθηση στήριξης . Η Δυναμική Ρεφλεξολογία αποβλέπει στο να επιφέρει με τον φυσικό της τρόπο  να μπει ρυθμός στην πολλαπλότητα οργάνων κ λειτουργιών του σώματος με την πρακτική της Ρεφλεξολογίας. 

Στην ελάττωση των συμπτωμάτων , στην εναρμόνιση και την ήπια θεραπεία τους, δηλαδή την υπηρέτηση της ολιστικής υγείας του οργανισμού . Μόνον θετικά αποτελέσματα έχουμε μέσω της  μεθόδου κ των ειδικών τεχνικών της.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΟΥΛΒΑΡΗ 

Ρεφλεξολόγος

Photo cover:pixabay.com/Ryan Hoyme 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα