Search
Close this search box.

Ποια Ελληνίδα δημοσιογράφος οφείλει την πρόσληψη της στο Μega στον Ρίτσαρντ Γκιρ

.

Η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ και μίλησε για τον Ρίτσαρντ Γκιρ και το ρόλο που έπαιξε στην πρόσληψη της στο Mega.

Διαβάστε τι δήλωσε:

«Είμαι κόρη στρατιωτικού. Κάθε δύο χρόνια ο πατέρας μου έπαιρνε μετάθεση σε άλλη πόλη, έτσι μεγάλωσα γυρίζοντας την Ελλάδα. Κάθε δύο χρόνια άλλαζα σχολείο, φίλους, παρέες. Κάθε δύο χρόνια έπρεπε να βρω άλλο αγόρι που να μου αρέσει! Έζησα κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη, δύο χρόνια στην Κύπρο, δύο χρόνια στη Δράμα και σε άλλες πόλεις. Στην Αθήνα ήρθαμε όταν πήγαινα στη Β’ Λυκείου, μια εποχή που είχα πολύ διάβασμα και ελάχιστο χρόνο για βόλτες και διασκέδαση. Όταν, λοιπόν, μετά το Λύκειο πήγα να σπουδάσω στην Αγγλία, οι φίλοι που με περίμεναν πίσω στην Αθήνα ήταν μετρημένοι. Εκείνο το πρώτο φοιτητικό καλοκαίρι, μη έχοντας σπουδαία σχέδια διακοπών, είχα κάνει μια αίτηση για πρακτική στο Mega. Με πήραν και έκτοτε ως φοιτήτρια κάθε καλοκαίρι εργαζόμουν ως intrern στο κανάλι.

Το ’96 λοιπόν, την τελευταία μου χρονιά στο πανεπιστήμιο και ενώ για ένα ακόμη καλοκαίρι έκανα πρακτική στο δελτίο, με έστειλαν και την πρώτη μου μεγάλη αποστολή. Υπήρχε μια πληροφορία πως ο Ρίτσαρντ Γκιρ με τη φιλενάδα του ήταν καλεσμένοι στο σπίτι του Αγά Χαν στην Πάτμο. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα πάει ποτέ στη ζωή μου στην Πάτμο, ούτε είχα γνωστούς στο νησί που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να τον εντοπίσω, αλλά έφτασα εκεί αποφασισμένη. Πράγματι, κατάφερα να εντοπίσω τον ίδιο τον Αγά Χαν στη μαρίνα, στο σκάφος του. Πλησιάζουμε κοντά στο σκάφος μαζί με τον Αποστόλη Κόκλα, τον εικονολήπτη που ήμασταν μαζί στην αποστολή, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά τον Γκιρ. Πήρα βαθιά ανάσα και πλησίασα τον Αγά Χαν, που ήταν στον εξωτερικό χώρο του σκάφους, και πολύ ευγενικά τον ρώτησα αν όντως φιλοξενεί τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου, αλλά απέφυγε να μου δώσει ιδιαίτερες πληροφορίες. Τη στιγμή, όμως, που ετοιμαζόμουν να φύγω, μου έκαναν νόημα από το πλήρωμα του σκάφους και μου εξήγησαν ποιο ήταν το σπίτι του Αγά Χαν επάνω στη Χώρα – προφανώς ο ίδιος τους είχε δώσει το OK να πάρω αυτή την πληροφορία. Ξεκινήσαμε αμέσως για εκεί.

Έφτασα, λοιπόν, χτύπησα την πόρτα και λίγα δευτερόλεπτα μετά μου άνοιξε την πόρτα η οικιακή βοηθός. Στο χολ στεκόταν ο Ρίτσαρντ Γκιρ με μια βερμούδα. Του εξήγησα πως είμαι δημοσιογράφος και θα ήθελα να του πάρω μια δήλωση για τις διακοπές του στο νησί. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν πώς μιλώ τόσο καλά αγγλικά. Του είπα ότι σπούδασα στη Μεγάλη Βρετανία, ότι δουλεύω ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και ότι αυτή είναι η πρώτη μου μεγάλη αποστολή. Για να μη σου τα πολυλογώ, δέχτηκε να μου δώσει συνέντευξη. Πήγαμε με τον Αποστόλη στην πίσω πλευρά του σπιτιού, στον κήπο, και ξεκινήσαμε το γύρισμα. Του είχα πει πως θα ήθελα δυο-τρεις δηλώσεις, αλλά πάνω στη ροή της κουβέντας είπαμε πολλά, εκείνος απαντούσε αβίαστα και τελικά κάναμε κανονική συνέντευξη. Κάποια στιγμή κατάλαβα πως το είχα παρατραβήξει, γιατί ο Γκιρ, που μάλλον ένιωθε άσχημα να με διώξει, γύρισε και με έπιασε αγκαλιά, μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και χαιρέτησε προς την κάμερα».

Photo cover: pixabay.com/richard.gere.fanpage

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα