Search
Close this search box.

5 Λόγοι που μπορεί να κάνουν τις βλεφαρίδες σας να πέσουν

.

Παρόλο που οι βλεφαρίδες είναι μικρές, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τα πρόσωπά μας και την εμφάνιση του μακιγιάζ. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο και χρήμα διασφαλίζοντας ότι οι βλεφαρίδες μας φαίνονται μεγάλες, γεμάτες και ογκώδεις, αλλά κατά κάποιον τρόπο καταφέρνουν να πέφτουν όλη την ώρα. Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν κάναμε κάτι που προκαλεί αυτή την αντίδραση χωρίς να το γνωρίζουμε. Σύμφωνα με την αισθητικό Allison O’Connor του Zenii Spa στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, είναι σίγουρα μια πιθανότητα. Παρακάτω, εξηγεί μερικές κοινές αιτίες που μπορούν να κάνουν τις βλεφαρίδες να πέσουν και τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να τις διατηρήσετε σε τέλεια κατάσταση.

Αιτία # 1: Το παρακάνετε με τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Ενώ καταλαβαίνουμε απόλυτα την ανάγκη για λίγο μήκος και όγκο παραπάνω με ψεύτικες βλεφαρίδες κάθε τόσο, η O’Connor λέει ότι η διαδικασία αφαίρεσης μπορεί να προκαλέσει απώλεια βλεφαρίδων. «Τα κορίτσια μπορεί να είναι αρκετά σκληρά όταν αφαιρούν τις ψεύτικες βλεφαρίδες τους», εξηγεί. «Θα τις τραβήξουν χωρίς να το σκεφτούν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ξεφατικό ματιών. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στην απαλότητα και τη διάλυση της κόλλας και επιτρέπουν την ευκολότερη αφαίρεση.» 

Αιτία # 2: Κοιμάστε βαμμένες

Μέχρι τώρα, πιθανότατα γνωρίζετε καλά τους κινδύνους του ύπνου με το μακιγιάζ σας, αλλά ένας άλλος λόγος για να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν πάτε για ύπνο είναι η υγεία των βλεφαρίδων σας. «Όταν αφεθεί για πολύ καιρό, σωματίδια της μάσκαρας και της σκιάς σας μπορούν να φράξουν το θυλάκιο των βλεφαρίδων σας», λέει η O’Connor. “Αυτό εμποδίζει το θυλάκιο να αναπνέει και μπορεί τελικά να σταματήσει εντελώς την ανάπτυξη των μαλλιών με την πάροδο του χρόνου.”

Αιτία # 3: Δεν φροντίζετε σωστά το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες

Ξέρετε ότι η επένδυση από καουτσούκ στο ψαλίδι σας δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τις βλεφαρίδες σας; Όταν αφεθεί “γυμνό”, το σίδερο του ψαλιδιού μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά. «Ένα γυμνό εργαλείο μπορεί να κόψει τις βλεφαρίδες σας στη βάση», λέει η O’Connor. Για να αποφύγετε αυτό, φροντίστε να διατηρήσετε τη λαστιχένια επένδυση στη θέση της και να την αντικαθιστάτε συχνά για να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων.

Αιτία # 4: Είσαι πολύ σκληροί με τα μάτια σας

Το τρίψιμο του προσώπου σας μπορεί να προκαλέσει τραύμα στις βλεφαρίδες σας. «Το έντονο τρίψιμο ή ο καθαρισμός της περιοχής των ματιών μπορεί να προκαλέσει πτώση των βλεφαρίδων μας», εξηγεί η O’Connor. «Τα μαλλιά είναι τόσο ωραία και απαλά και μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το θυλάκιο. Να είστε ευγενικοί και απαλοί όταν εφαρμόζετε κρέμες ή μάσκαρα. “

Αιτία # 5: Θα μπορούσε να είναι κάτι πιο σοβαρό

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις υγείας που μπορούν να προκαλέσουν πτώση των βλεφαρίδων σας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αψήφιστα. Εάν αισθάνεστε ότι η απώλεια των βλεφαρίδων σας θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα κάτι πιο σοβαρού από το να τρίβετε τα μάτια σας πολύ έντονα ή να αφήνετε το μακιγιάζ των ματιών σας, συμβουλευτείτε πάντα έναν δερματολόγο. Μπορούν να εξετάσουν την κατάστασή σας και να σας δώσουν συμβουλές.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να μεγαλώσουν οι βλεφαρίδες;

Σύμφωνα με την Clementina Richardson, ιδρυτή της Envy Lashes στη Νέα Υόρκη, οι βλεφαρίδες συνήθως μεγαλώνουν κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες ως μέρος του φυσικού σας κύκλου ανάπτυξης μαλλιών. Και ενώ ενδέχεται να μην μπορείτε να επιταχύνετε τη φυσική διαδικασία, ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορεί να συμβάλετε στην ανάπτυξη ισχυρότερων, πυκνότερων και μακρύτερων βλεφαρίδων.

Photos:pexels.com/pixabay

Photo cover:pexels.com/pixabay

Πηγή: https://www.likewoman.gr/lw-beauty/lw-prosopo/5-logoi-pou-borei-na-kanoun-tis-vlefarides-sas-na-pesoun.html?fbclid=IwAR0oAvTm4eL7aSmvRsjpan6EBcKjWNW6-7uSINIDJh2cSY5TIT7IHqTfKn0

Διαβάστε επίσης:

Share: