Γλυκά Νερά: Η “ψυχολόγος” δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια – Ανακοινώνει η ένωση Ελλήνων ψυχολόγων

Η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα μίλησε στον ΣΚΑΪ για την Ελένη Μυλωνοπούλου και είπε ότι «δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος» και ότι θα κινηθούν νομικά. Ο σύλλογος έχει ζητήσει να προσκομίσει το πτυχίο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος και δεν έχει λάβει τίποτα ακόμη.

Δήλωσε: «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτό γιατί στην Ελλάδα ευτυχώς ο τίτλος ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος. Δεν μπορεί κανένας να κάνει χρήση του επαγγελματικού τίτλου του ψυχολόγου εάν δεν έχει πτυχίο ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εμείς οφείλαμε και το κάναμε να ζητήσουμε αυτά τα δύο».

Ανέφερε επίσης ότι ασχολείται με την υπνοθεραπεία που δεν έχει καμία σχέση με την ψυχολογία.

Συμπλήρωσε: «Έχει διασύρει το επάγγελμα του ψυχολόγου παντού», ένας ψυχολόγος μπορεί να καταθέσει μόνο στον εισαγγελέα. «Δημόσια απαγορεύεται», απαγορεύεται να μιλήσει για τον πελάτη της στην τηλεόραση, εάν ήταν όντως ψυχολόγος θα περνούσε πειθαρχικό χωρίς συζήτηση.

Είπε ότι ο σύλλογος θα κινηθεί νομικά: «έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και θα προχωρήσουμε και παραπέρα νομικά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε».

Η ίδια η “ψυχολόγος” της Καρολάιν είπε: «Είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Η “ψυχολόγος συμπληρωσε: «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Είναι γνωστό ότι η φερόμενη ως ψυχολόγος της Καρολάιν είχε καταθέσει στην αστυνομία.

Τα λεπτομερή στοιχεία της κατάθεσης ήταν η αφορμή επιστολής του συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων που ζήτησε να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της. 

Μία ακόμη πληροφορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την φερόμενη ψυχολόγο είναι ένα  έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», της οποίας ήταν μέλος η ψυχολόγος, αλλά αποβλήθηκε στις 17 Απριλίου του 2018, επειδή είχε εμφανιστεί ως μαιευτήρας-γυναικολόγος, αλλά εκείνοι διαπίστωσαν- όπως υποστηρίζουν- πως ήταν μαία, απόφοιτος ΤΕΙ.

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin