Τα όνειρα για καριέρα στους νέους εξαντλούνται σε μια αίτηση για ριάλιτι – Ρεκόρ αιτήσεων για τα ριάλιτι της επόμενης σεζόν

Οι πληροφορίες που φτάνουν στο female-g.com δείχνουν τις αιτήσεις των υποψήφιων που θέλουν να συμμετάσχουν σε ριάλιτι να ξεπερνούν τις 30.000 μέχρι στιγμής.

Επίσης μαθαίνουμε από πηγές ότι σχηματίζονται απίστευτες ουρές έξω από τα γραφεία παραγωγών τηλεοπτικών παιχνιδιών και ριάλιτι ή για μία οντισιόν ή για μία κατάθεση αίτησης.

Είναι πλέον ιδανικό των νέων η συμμετοχή τους σε ριάλιτι άνευ λόγου, ουσίας και αιτίας. Αναζητούν την τηλεοπτική προβολή και το εύκολο χρήμα. Παραγκωνίζουν αξιοπρέπεια και θυσιάζουν τα πάντα για μια συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδι ή ριάλιτι.

Οι εταιρίες παραγωγής έχουν φτάσει σε αδιέξοδο με τον όγκο των αιτήσεων, γιατί έχουν και υποχρέωση να τους δουν όλους.

Η συνεχής πλύση εγκεφάλου με τα πολλά ριάλιτι και παιχνίδια, τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, το κοινό που αναγνωρίζει και παθιάζεται με τους παίχτες, κάνουν την πλειοψηφία των νέων σήμερα, να θέλει να συμμετάσχει σε ριάλιτι και να γίνουν οι επόμενοι πρωταγωνιστές.

Χαρακτηριστική είναι η έκθεση από τον ΟΟΣΑ, που οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών είναι  χαμηλές στη διεθνή εκπαιδευτική αξιολόγηση του προγράμματος PISA, οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν τραγουδιστές, παρουσιαστές και να παίξουν σε ένα ριάλιτι για να αποκτήσουν εύκολο και γρήγορο χρήμα.

Η τηλεόραση κάνει τη δουλειά της. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν οι γονείς και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Τα παιδιά πρέπει να γαλουχηθούν με αξίες που θα τους προσφέρουν επαγγέλματα με όραμα και εξέλιξη.

Η πανδημία ανέδειξε ένα μεγάλο ζήτημα, τους μισθούς των γιατρών και πόσους γιατρούς έχουμε στο σύστημα υγείας και τους μισθούς των τραγουδιστών, που σαφώς προσφέρουν διασκέδαση και πρέπει να πληρώνονται για αυτό, αλλά ποιος κοιτάζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που διάβασαν πολύ για να γίνουν αυτό που είναι και τελικά φάνηκαν και πολύ χρήσιμοι στην κοινωνία. Θυμάστε τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια; Που είναι οι ερευνητές για τα εμβόλια και τα φάρμακα κατά της πανδημίας? Παρά ταύτα πίσω από σχεδόν όλες τις επιτυχίες κάπου είχε συμμετάσχει και ένας Έλληνας.

Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και προσανατολισμό για την επιλογή της επαγγελματικής τους καριέρα. Τα παιδιά είναι το μέλλον και το μέλλον με ριάλιτι και τηλεπαιχνίδια δεν είναι καλός οιωνός.

Photo cover:pixabay.com/Pexels 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin