Αντιεμβολιαστές, οι «λεπροί» της εποχής μας

Πριν κάνα χρόνο σε ανύποπτο χρόνο, όταν είχε φανεί πλέον φως για τα εμβόλια και για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,  με τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία που είχαμε ότι θα χρειάζεται τουλάχιστον ένα 70% της κοινωνίας να εμβολιαστεί για να αποκτήσουμε την ανοσία της αγέλης, είχα πει σε έναν φίλο ότι για άλλη μια φορά, το αρκετά μεγάλο  ποσοστό των αμόρφωτων, ανόητων ψεκασμένων, θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε ολόκληρη την κοινωνία και τις ζωές των μορφωμένων και των λογικών που κατανοούν την επιστήμη. 

Τελικά έπεσα μέσα, την  Ελληνική κοινωνία την γνωρίζω καλά, όπως και το μεγάλο  ποσοστό των διανοητικών καθυστερημένων. Ενώ πλέον ανοίγουν τα εμβόλια για όλες τις ηλικίες και κάθε είδους εμβόλια, φαίνεται ξεκάθαρα μια δυσκολία να πιάσουμε τέλος Αυγούστου το ποσοστό του 70-75%, για να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα το φθινόπωρο!

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν ακόμα όσοι  αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο είναι ότι , το τέταρτο κύμα του φθινοπώρου θα αφορά αποκλειστικά αυτούς. Ότι μέτρα θα παρθούν αν έρθει το τέταρτο κύμα εξαιτίας τους, θα ισχύουν για τους μη εμβολιασμένους και μόνο. Οι εμβολιασμένοι πολίτες θα ζουν σε μια κανονικότητα. 

Επίσης οι αρνητές δεν έχουν καν υποψιαστεί, ούτε τον κοινωνικό αποκλεισμό που θα βιώσουν. Οι κοινωνικοί κύκλοι και οι παρέες θα χωριστούν, στους εμβολιασμένους, που θα είναι και η πλειοψηφία και στους αν εμβολίαστους ,  που θα είναι η μειοψηφία, μια μειοψηφία όμως αρκετή ώστε να δημιουργεί πρόβλημα. Θα κανονίζει να βρεθεί μια παρέα  από εμβολιασμένους  για καφέ η για φαγητό και θα αποφεύγει να καλεί ανεμβολίαστους. Αυτό ήδη συμβαίνει, αλλά από τον Σεπτέμβριο θα γίνει ο κανόνας. 

Ακόμα οι  ανεμβολίαστοι θα αρχίσουν να βιώνουν και επαγγελματικούς αποκλεισμούς. Προσωπικά στο Μπαλί που ζω, είπα στην γυναίκα που έρχεται και μου καθαρίζει το σπίτι ότι, αν δεν εμβολιαστεί μέχρι τον άλλο μήνα, θα βρω άλλη, εμβολιασμένη. Το ίδιο ακριβώς είπα και σε όλο το προσωπικό στις επιχειρήσεις μου. Δεν έχω δικαίωμα να βάζω σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων, επειδή κάποιοι είναι αμόρφωτοι, όπως επίσης δεν γίνεται να τους πληρώνω και αυτοί να μην εμβολιάζονται και έτσι να μην ανοίγει ο τουρισμός στο μέρος που ζω. Πως θα τους πληρώνω, όταν με την στάση τους, σαμποτάρουν την αγορά. Να πάνε να ζήσουν μόνοι τους, στα βουνά, η σε τίποτα σπηλιές, όπως οι λεπροί στον μακρινό παρελθόν. 

Κανένας διάλογος με τους αμόρφωτους, τους αρνητές. Ποτέ δεν θα πείσεις για τίποτα τον ανόητο που πιστεύει ότι θα του βάλουν τσιπάκι, η ότι ο κορωνοϊος είναι ένα οργανωμένο σχέδιο, για μας ελέγχει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Κοινωνικός και επαγγελματικός αποκλεισμός παντού. Δεν έχουν δικαίωμα να κρατάνε τις ζωές μας πίσω.

Ήρθε  η ώρα της κρίσεως για τον καθένα από εμάς. Είναι μια μάχη που οι λογικοί και οι μορφωμένοι πρέπει να την δώσουμε  με τους επιστήμονες όλοι μαζί. Ο καθένας από εμάς πρέπει να βάλει το λιθαράκι του για να επανέλθουμε όσο τον δυνατόν συντομότερα στην κανονικότητα. Σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αν δεν τους κάνει το ένα εμβόλιο, μπορούν να επιλέξουν ένα άλλο, όλα είναι διαθέσιμα και υπάρχει πλέον επαρκής επιστημονική γνώση. Τα ψέματα τελείωσαν και ήρθε η στιγμή που πρέπει να συγκρουστούμε με τον κάθε φύσεως παραλογισμό, που καταστρέφει τις ζωές μας, την οικονομία και βάζει ακόμα σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. 

Για να καταλάβετε και να το εμπεδώσετε. Οι μη εμβολιασμένοι αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή όπου ο κορωνοϊος κάνει πάρτι, διασπείρεται, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αυτές απειλούν όχι μόνο τους αρνητές, αλλά και αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. 

Λεωνίδας Σπύρου 

Photo cover:pixabay.com/Frauke Riether 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Λεωνίδας Σπύρου

Λεωνίδας Σπύρου

Ο Λεωνίδας Σπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζεί τα τελευταία 16 χρόνια στο Μπαλί Ινδονησίας. Πολίτης του κόσμου, ορθολογιστής, σκεπτικιστής, ασυμβίβαστος, συλλέκτης εμπειριών.
Ο Λεωνίδας Σπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζεί τα τελευταία 16 χρόνια στο Μπαλί Ινδονησίας. Πολίτης του κόσμου, ορθολογιστής, σκεπτικιστής, ασυμβίβαστος, συλλέκτης εμπειριών.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα